Testenine z belo česnovo omako
Kremnost deluks!
Te testenine lahko nastanejo iz še tako izropane špajze.
Kljub temu, da je omaka pripravljena le iz osnovnih sestavin, njen bogat okus in svilnata kremnost tega nikakor ne kažeta.
K njej pa se odlično podajo prav vse vrste in oblike testenin, ki jih izbrskamo doma.
Na najinih straneh lahko najdeš kup slastnih receptov za testenine, kot so:
- rezanci z lososom in skuto
- sir in makaroni (mac’n’cheese)
- testenine iz enega lonca s skušo, rikoto in baziliko
- in najini najljubši pirini rezanci z dimljenim lososom!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
400 g poljubnih testenin
50 g moke
50 g masla
600 ml mleka
4 stroki česna
0,5 žličke soli
2 lovorjeva lista
1 ščepec popra
1 ščepec muškatnega oreščka
Po želji:
100 g šunke, slanine ali kake druge mesnine
drobnjak
trdi sir
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Postopek
Priprava mleka:
- Česen na drobno nasekljamo.
- Mleko zlijemo v kozico, dodamo česen in lovorjeva lista ter ga pristavimo na ogenj.
- Ko zavre, mleko odstavimo in ga pustimo 20 minut pri miru.
- Iz njega nato odstranimo lovorjeve liste.
Testenine:
- Na ogenj pristavimo velik lonec z vodo in jo dobro solimo.
- Počakamo, da zavre, nato vanjo stresemo testenine. Kuhamo jih toliko časa, kot piše na embalaži.
Omaka:
- Višjo ponev pristavimo na srednji ogenj in vanjo vržemo maslo.
- Ko se maslo stopi, dodamo moko.
- Z metlico zmešamo, da nastane gladka zmes in moka potemni – približno 3 minute.
- V ponev postopoma vlijemo aromatizirano mleko, medtem pa neprenehoma mešamo.
- Dodamo muškatni orešček, sol in poper.
- Omako mešamo, dokler se ne zgosti, približno 5-7 minut.
- Če želimo, lahko v omako primešamo še popečene trakove šunke, slanine ali česa podobnega.
- Če je omaka pregosta, dodamo malo tekočine, v kateri so se kuhale testenine.
- Testenine stresemo k omaki in vse skupaj dobro premešamo.
Po vrhu naribamo trdi sir in potresemo narezan drobnjak.
Dober tek!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
1 Response
[…] testenine z belo česnovo omako, […]