Testenine iz enega lonca s skušo, rikoto in baziliko
En pisker te loči do slastne večerje
Testenine iz ene same kastrole so okusna izbira za utrujen večer po dolgem dnevu, ko se nam ne ljubi pomivati cele gore posode. Podobno kot pri rižoti pa nenehno žokanje v posodo sprošča stres in nas pomiri.
Tudi pri sestavinah moramo gledati na lastno počutje in zdravje, zato v ta pisker skoči tudi izvrstna skuša Delamaris Weekend s kar sedmimi vrstami zelenjave in paradižnikovo omako. Skuša je naraven vir omega 3 in omega 6 maščobnih kislin. Da o mineralih in vitaminih sploh ne govoriva.
Zdravje na stran, pomemben je okus! Iz tega lonca vejejo omamne arome in ko konča na mizi, ostane hitro prazen.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
2 x skuša Delamaris Weekend
700 ml jušne osnove
300 g testenin
2 žlici rikote
2 žlici oljčnega olja
3 žlice naribanega parmezana
3 žlice nasekljane čebule
2 žlici nasekljanih sušenih paradižnikov
1 skodelica narezanih češnjevcev
2 žlički nasekljanega česna
1 narezan feferon
2 na drobno narezani papriki
1 vejica sveže bazilike
parmezan
sol
Naročnik recepta je Delamaris.
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Postopek
- Ponev pristavimo na srednji ogenj in vanjo zlijemo oljčno olje.
- Ko se olje segreje, na njemu popražimo čebulo, da začne ob robovih rjaveti.
- Dodamo nasekljane sušene paradižnike in česen ter pomešamo.
- Ko česen zadiši, dodamo narezan feferon in papriko ter pražimo 1 minuto.
- Zdaj v ponev skoči še odlična skuša z zelenjavo Delamaris Weekend.
- Pražimo še 1 minuto, nato zalijemo z jušno osnovo.
- Počakamo, da osnova zavre, nato vanjo stresemo testenine.
- Med rednim mešanjem kuhamo pokrito 5 minut in odkrito približno 7 minut – skupaj naj se testenine kuhajo približno 2 minuti dlje, kot je navedeno na embalaži.
- Ogenj zmanjšamo, v ponev pa stresemo nariban parmezan.
- V testenine vmešamo najprej rikoto, nato pa še češnjevce.
- Vse skupaj dobro premešamo, nato pa odstavimo.
- Po vrhu natrgamo liste sveže bazilike in naribamo izdatno količino parmezana.
Dober tek!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
2 Responses
[…] testenine iz enega lonca s skušo, rikoto in baziliko […]
[…] testenine iz enega lonca s skušo, rikoto in baziliko. […]