Štrudel muffini
Ko babice umolknejo
S klasičnim jabolčnim štrudlom naj se ubadajo none, babice in ome, ti pa se loti sodobnejše in enostavnejše različice podobnega okusa – štrudel muffinov.
Ti napihnjenčki v sebi skrivajo žepek s slastnim jabolčnim nadevom, ob katerem se bo vsak razveselil kot mali otročiček.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine za 12 muffinov:
3 jajca
200 g skute
160 g sladkorja
100 g masla
300 g polbele pirine moke
1 dl mleka
1 žlica ruma
1 pecilni prašek iz vinskega kamna
Sestavine za nadev:
3 manjša jabolka
1 vanilin sladkor
1 žlica sladkorja
0,5 žličke cimeta
limonina lupinica
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Masa:
- Kot pravi starodavno izročilo, moraš za muffine vkup zmešati posebej suhe in posebej mokre sestavine.
- Maslo se v raztopljeni obliki pridruži mokrim sestavinam.
- Nasprotja se privlačijo, kar velja tudi za mokre in suhe sestavine, ki se hitro veselo zmešajo v homogeno zmes.
Nadev:
- Za nadev moraš jabolka najprej olupiti, nato pa na grobo nastrgati. Dodaj jim vanilijev sladkor, z navadnim sladkorjem pa sladkaj po želji (odvisno od kislosti jabolk).
- V zmes frcni še cimet in limonino lupinico ter dobro pomešaj.
Peka:
- V pladenj za muffine vstavi papirnate modelčke in jih do polovice napolni z maso. V sredino čmokni žličko nadeva, ki jo hitro do vrha modelčka zakriješ z maso.
- Pladenj zdaj veselo zalučaj v pečico, razsrjeno na 180 ºC, kjer naj štrudelčki naraščajo 30 minut.
Ko se po peki muffini ohladijo, jih potresi s sladkorjem v prahu in postrezi.
Štrudlast tek!
Meni je prišlo mase za kar ene 4 komade več kot za 12 muffinov. Smo vse zbasali 🙂 Super so in super enostaven recept.
Fantastičen recept. Hvala.😁
Jaz pa sem iz te mase dobila 18 muffinov. Lp
Najboljši recept za muffine z jabolki. Top!