Cheesecake kolač z jagodičevjem
Sočna skrivnost
Tale kolač navzven deluje nadvse običajen in povsem biskviten. Le en rez pa razkrije, da te knjige ne gre soditi po platnici – na sredini se namreč potuhnjeno skriva bogata cheesecake krema, polna svežega jagodičevja.
Kolačev biskvit pa ni tu le zato, da objema omenjeno presenečenje, saj je sočen in puhast, poln svežine in arom.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Biskvit:
150 g masla
150 g sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
1 ščepec soli
3 jajca
1 žlička Dr. Oetker limonine lupinice
50 g kisle smetane
50 ml mleka
260 g moke
1 vrečka Dr. Oetker vanilijev puding
1 vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
Cheesecake krema:
1 jajce
50 g sladkorja
1 žlička limoninega soka
250 g kremnega sira
20 g Dr. Oetker gustina
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
Jagodičevje:
150 g borovnic in malin
Okrasitev:
Dr. Oetker sladki prah
Sveže jagodičevje
Potrebuješ še model za kruh dolžine 25 cm.
Postopek
Cheesecake krema:
- V posodo nameči 250 g kremnega sira, 50 g sladkorja, žličko limoninega soka, eno jajce in žličko vanilijeve arome.
- Vse skupaj vehementno premešaj, nato dodaj še 20 g gustina in zmes ponovno premlati.
Biskvitna masa:
- 150 g masla, 150 g sladkorja, vrečko vanilijevega sladkorja in ščepec soli penasto stepi.
- Električno primešaj 3 jajca, enega za drugim.
- Dodaj 50 g kisle smetane, 50 ml mleka in žličko limonine lupinice in dobro premešaj.
- V drugi posodi zmešaj 260 g moke, vrečko vanilijevega pudinga in vrečko pecilnega praška.
- Suhe sestavine stresi k mokrim in ju združi z električnim miksanjem.
Kolačogradnja:
- V model za kruh vtakni peki papir.
- Vanj nanesi 2/3 biskvitne mase, v katero po sredini izkoplješ rov – z žličko maso potisni ob stene modela.
- Po pripravljenem kanalu razporedi polovico jagodičevja, nanj pa stresi kremo in jo poravnaj.
- Po kremi razporedi še drugo polovico jagodičevja, vse skupaj pa pokrij še z zadnjo tretjino biskvitne mase.
- Pogladi jo, nato pa model porini v pečico, segreto na 180 ºC.
- Kolač peci 60 minut, po 40 minutah peke pa ga pokrij s papirjem za peko, da preprečiš žganje.
- Ko se kolač malce ohladi, po njem razporedi sveže jagodičevje in ga posuj s sladkim prahom.