Špinačni krofi iz pečice
Hudomušno slani našemljeni krofi
Pustni dnevi s seboj prinesejo tudi podivjano otročad, ki našemljena brezsramno zvoni in trka po tujih vratih.
Čas je, da se mulcem maščuješ!
Kot člana kulinaričnega kluba KuhaM, katerega upravlja Mercator, sva ta recept izdelala za projekt ‘Pust’.
Ker se malih maškar zlepa ne znebiš, dokler jih ne zasuješ z dobrotami, jim zlobno podtakni na videz sladke krofe, ki pa vsebujejo otroško nočno moro: špinačo.
Pamži niti posumili ne bodo, da bodo ugriznili v sočne in mehke krofe iz špinače in skute, hihi.
V zamaskiranih krofih se skriva:
200 g moke
250 g skute
300 g špinače
3 jajca
1 žlica kisle smetane
1 pecilni prašek
sol
poper
Za prebrisano glazuro potrebuješ:
1 žlico kisle smetane
1 žlico kremnega sira
sladko papriko v prahu
Za uspešno ukano si priskrbi pekač za krofe.
Kaj kmalu bodo otroci pričeli z obleganjem tvojega doma, zato se brž zapodi v kuhinjo.
V posodo ubij jajca, zaraven pa vrzi skuto in žlico kisle smetane. Zmešan kupček popopraj in zasuj z žličko soli, nato pa električno zmešaj do gladke mase.
V zmes vrzi odtajano in ožeto špinačo, dodaj moko, zmešano z pecilnim praškom, nato pa vse dobro premešaj do sumljive zelene zmesi.
Pekač za krofe premaži z maslom in ga napolni z zeleno maso. Ne pretiravaj, ker se krofki izdatno napihnejo.
Pekač zarini v pečico, segreto na 180 stopinj. Zdaj se 25-30 minut zlobno krohotaj ob misli na zaprepadene otroške obraze, ko bodo zagrizli v te krofe.
Da bo prevara prepričljivejša, pripravi glazuro. Žlico kisle smetane in žlico kremnega sira posoli po okusu in zmešaj v tekočo zmes.
Krofke pomoči v glazuro in jih posuj z sladko papriko v prahu.
Splošni kaos pred vrati daje vedeti, da so našemljeni pokovci le prišli. Veselo jim odpri vrata in pod nos pomoli cel kup krofov.
Otroci jih seveda navdušeno pograbijo in brez zadržka zagrizejo v njih.
Ne moreš verjeti – usta se jim razlezejo v širok zelen nasmeh! Deklica, oblečena v jastoga, ti predlaga, da bi špinačni krofi odlično nadomestili njoke; deček, zamaskiran v robota, pa navdušeno ugotovi, da bi bili zeleni obročki presneto dobra malica.
Premagano zavzdihneš in še ti ugrizneš v slasten krof.
Koliko špinače? 300g odcejene ali neodcejene?
Mija,
uporabi 300 g zamrznjene špinače, ki jo nato odcediš in ožameš.