Špageti z ekspresno tunino omako z grahom
Pripravljeni, še preden uspeš ziniti “tuna”
Po težkem dnevu se pripelješ domov, mulci so lačni, o kosilu pa ne duha ne sluha. Če ti je taka (ali podobna) situacija znana, potem ti je tale recept pisan na kožo.
Ko nam voda teče v grlo, se običajno spravimo pacati paradižnikovo omako s tuno, a se začuda tuna še bolje znajde v omaki s kremnim sirom in grahom ter prijetno aromo po limoni.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Kotányi.
Recept
Sestavine za 2 osebi:
250 g špagetov
2 žlici oljčnega olja
1 čebula
175 g kremnega sira Philadelphia
4 male konzerve tune
150 g zamrznjenega graha
¼ žličke Kotányi česna v prahu
0,5 žličke Kotányi BIO mediteranske začimbe v mlinčku
lupinica pol limone
sol
poper
Postopek
Omaka:
- Čebulo nareži na drobne kocke in jo v široki ponvi svetlo prepraži na dveh žlicah oljčnega olja.
- Dodaj odcejeno tuno, česen v prahu in mediteranske začimbe v mlinčku.
- Dobro premešaj, nato dodaj zamrznjen grah in dolij 250 ml vode.
- Omako premešaj in kuhaj, da se grah zmehča, približno 5-10 minut.
- V omako vmešaj kremni sir in naribaj limonino lupinico.
- Premešaj jo in po okusu soli in popraj.
Špageti:
- V lonec natoči veliko količino vode in jo pošteno posoli.
- Vodo pristavi nad ogenj in jo segrej do vretja.
- V lonec stresi špagete in jih postopoma potunkaj pod gladino vode.
- Skuhaj jih po navodlih z embalaže, nato pa jih s prijemalko prenesi v ponev z omako.
- Vse skupaj premešaj in če je omaka pregosta, preprosto dodaj nekaj žlic vode, v kateri so se kuhali špageti.