Solata s proseno kašo
Prosena ni nobena
Velikonočno štafeto prevzema solatka, v kateri se je nenavadno znašla prosena kaša.
Čeprav se proso redko znajde v solatni skledi, je kot nalašč za druženje z motovilcem, lešniki in skodranim korenjem.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
V solatki se skriva:
1 skodelica prosene kaše
100 g motovilca
2 korenčka
2 pesti praženih lešnikov
bučno olje
balzamični kis
sol
V slan krop stresi proseno kašo in jo pokrito kuhaj 10 minut. Razmerje med kašo in vodo je 1:5. Ohladi jo.
Korenčka operi in ju z lupilcem nareži na tanke trakove.
V skledo vrzi vse solatne sestavine in jih praznično premešaj. Olje, kis in sol dodaj po okusu. Nekaj simpatičnih korenčkastih trakov prihrani za zaključno dekoracijo.
Ta aromatična solatka je nared zelo hitro, množica okusov in tekstur pa še bolj razplamti že tako razkurjen apetit.
Velikonočni tek!