Soda kruh
Kruh brez kvasa? Ni kvasa, ni panike!
Pot do odličnega domačega kruha je običajno tlakovana z izkušnjami in občutkom. Če kvas zamenjaš s sodo bikarbono, kruha ni potrebno gnesti ali vzhajati, nastali kruh pa bo vseeno pod rustikalno skorjo skrival mehko sredico.
Soda bikarbona je izjemno uporabna sestavina, ki svoje mesto najde v vseh kotičkih doma, tako pri čiščenju kot pri kuhi. Skupaj z jogurtom pa se v tem hlebčku obnaša enako kot pecilni prašek. Le pretiravati ne smeš z njo, ker lahko pusti neprijeten priokus.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Sestavine:
500 g pšenične bele moke
360 g čvrstega jogurta
90 ml vode
1 žlička Dr. Oetker sode bikarbone
1 zvrhana žlička soli
1 žlička sladkorja
Postopek
Priprava:
- Pečico segrej na 200 °C.
- Moko presej v večjo posodo.
- Dodaj sodo bikarbono, sladkor in sol.
- Dodaj jogurt in vodo, nato vse skupaj na hitro pomešaj.
- Dobljeno testo stresi na pomokan pult.
- Roke si pomokaj in iz testa oblikuj hlebček, ki je kar lepljiv.
- Prenesi ga na pekač, prekrit s papirjem za peko.
- Po hlebčku potresi moko, v vrh zareži križ in ga postavi v ogreto pečico.
- Kruhek peci 40-45 minut.
Dober tek!
Kruh je božanski. Lakho drugic vzamem isto količino grškega jogurta? Kaj pa kakšna druga moka, pirina ns primer? Kaksna semena lahko tudi dodam?
Monika,
grškega jogurta uporabi 360 g. S pirino belo moko bi bilo super, prav tako lahko dodaš semena.
Super in enostaven kruh. Delala sem s tekočim jogurtom in je bil zelo dober. Edino soli je bilo preveč, naslednjič je bom dala manj. Odslej pečem samo še takega.
Ravnokar ga pečem. Prvič po tem receptu. Upam, da bo dober
Ali uspe ta kruh z ajdovo moko?
Z Ajdovo moko ga še nisva pripravila. Ampak meniva, da bi uspel.
Lp, Midva