Pirini muffini z jabolki
Sladka čreda.
Novoletne zaobljube vedno vključujejo tudi nezaslišan boj proti sladicam vseh oblik in vrst. Midva meniva, da je tak napad povsem brez zveze, saj je potrebno novo leto začeti na čim lepši način.
Pirini muffini z jabolki so odlični tako kot posladek po obedu ali pa kot priročna malica na poti. Tisti, ki si pri vstopu v novo leto zabičamo zmanjšati obseg, pa lahko namesto sladkorja uporabimo eritritol – naravno sladilo brez kalorij.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Mokre sestavine:
2 jajci Bio Zone
50 g sončničnega olja Bio Zone
200 g kisle smetane Bio Zone
Suhe sestavine:
250 g pirine bele moke Bio Zone
1 žlička pecilnega praška
1 žlička cimeta
lupinica ½ limone Bio Zone
110 g sladkorja (ali eritritola)
Nadev:
250 g jabolk Bio Zone
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
- Kot je pri muffinih v navadi, je potrebno najprej sestavine ločiti na suhe in mokre.
- Vse suhe sestavine zmešaj v eni posodi, vse mokre pa v drugi.
- Suhe sestavine zdaj primešaj k mokrim.
- Jabolka olupi in jih nareži na majhne kocke. Skupaj jih mora biti 250 g.
- Dobljeno maso enakomerno razporedi po modelčkih za muffine, ki jih prej vtakneš v pekač za muffine.
- Peci jih 25-30 minut pri 180 °C.
Ti muffini so sočni, ravno prav mehki in rahli, predvsem pa odličnega okusa po jabolkih. Začetek sladek, vse dobro!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
Kaj pa ovseni kosmiči, ki so na sliki? Ali je slika le simbolna?
Tadi,
očitno sva pozabila napisati – pred peko po vrhu muffinov potresi ovsene kosmiče. P.S. – vse najine slike so rezultat recepta, pri katerem so 🙂