Slani štrukeljčki z nadevom iz črnih oliv
Pa se jim upri, če moreš
Še tako klavrn in dolgočasen piknik na jasi se lahko spreobrne v konkretno doživetje, če le poskrbiš za pravo malico. Tile mehki štrukeljčki so polnega okusa in ravno dovolj veliki, da jih lahko stlačiš cel kup v košaro.
Že prvi ugriz v enega zrolančka ti pričara pravo mediteransko poslastico, saj se v njem skriva drzni zelenjavni namaz Argeta črne olive. Ta poskrbi za zaokrožen okus, zato s seboj ne potrebuješ vleči nič drugega.
Poleg okusa pa namaz poskrbi, da bodo kruhki sočni in mehki tudi naslednji dan.
Cel kup slastnih receptov z Argeta zelenjavnimi namazi se nahaja na Argeta spletni strani TUKAJ
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
V mehko testo spada:
100 g polnozrnate moke
260 g pšenične bele moke
160 m vode
100 ml mleka
2 žlici oljčnega olja
1 vrečka suhega kvasa
1 žlička soli
V nadevu ni nič drugega kot:
1 lonček zelenjavnega namaza Argeta črne olive
Postopek
Za testo moraš le vse vreči vkup, dobro zmešati in pregnesti. Če se gnetenja lotiš z golimi rokami, ti bo vzelo 10 minut, v kuhinjskem robotu pa 7 minut. Testo pokrij in ga pusti, da vzhaja eno uro.
Pograbi valjar in z njim na tenko splošči testo kot za potico. Radodarno ga premaži z aromatičnim namazom Argeta črne olive, nato pa zavij v rolado. Nareži jo na 3 cm debele štruklje.
Dobljene spiralneže razporedi po pekaču, prekritem s papirjem za peko in jih prepusti razvneti pečici. Ta jih bo mučila 25-30 minut pri 220 ºC.
Čeprav je krdelo mehkih štrukeljčkov idealno za popotnico, obstaja malo verjetnosti, da bodo dočakali vhodna vrata.