Bananine lučke z arašidovim maslom
Kdor jih kupi, se zastrupi
Danes ne bova prav nič komplicirala – vročina neusmiljeno pritiska in čas je za slasten in hiter sladoled iz banan in arašidovega masla s čokoladnim prelivom.
Še dobro, da je Anja z MojMuffin.si poskrbela za najino sladkosnednost in nama poslala model za sladoledne lučke.
Pokukaj tudi na MojMuffin.si Facebook stran.
V ledene napičenčke sva natlačila:
2 banani
1 zvrhano žlico neslanega arašidovega masla
temno čokolado (midva sva uporabila Cavalier Gourmet kapljice iz temne čokolade s stevio)
Sladkor ti je že pošteno padel, temperatura pa narasla, zato se brž loti domačega sladoledanja! Banano in arašidovo maslo vrzi v mikser in ju dodobra zmešaj. Če si pošteno sladkosnede sorte, potem zmes sladkaj po okusu. Poskusi se upreti dobljeni kremni masi in jo nanesi v model za lučke. Vtakni palčke in pošlji model v zamrzovalnik za dve uri.
Dolgo čakanje si skrajšaj s topljenjem temne čokolade za preliv čez lučke.
Od vročine se ti zdaj že blede. Hitro pograbi lučke iz zamrzovalnika, …
… in jih hitro prelij s topljeno čokolado.
Čokolada na lučkah bo v hipu zamrznila, kar je očiten znak, da se je potrebno podvizati in zagristi v slasten domač sladoled.
Že po prvem ugrizu se prične vročina umikati polnemu kremnemu okusu banane in arašidovega masla, ki pridno čakata pod krhkim čokoladnim ščitom.
Sladoledni tek!