Sladoledna torta z borovničevim prelivom in oreo piškoti
Tortasta osvežitev
No, ta pa je bosa. Zaželiš si torte, pa nimaš čisto nobene sestavine zanjo. Saj ti ni pomoči – ali pač?
Priznava, tudi naju napade tortomanija v namanj primernih trenutkih in prazen hladilnik je običajno dovolj jasen pokazatelj, da naj se za torto obriševa pod nosom. V kolikor pa se po zvestem zamrzovalniku valjajo banjice sladoleda, je priprava torte ne le mogoča, ampak tudi zelo preprosta!
Sestavine za torto s premerom 20 cm:
250 ml čokoladnega sladoleda
250 ml jagodnega sladoleda
250 ml vanilijevega sladoleda
200 g borovnic
2 žlici sladkorja v prahu
oreo piškoti
Vse tri kadi s sladoledom vrzi na mizo in jih pusti pol ure, da se malce zmehčajo.
Obroč za torte postavi na podstavek za torte in obdaj z acetatno folijo.
Na dno nanesi čokoladni sladoled, nato vanilijevega, na koncu pa še jagodnega.
Nastajajočo torto postavi v zamrzovalnik in se loti priprave borovničevega preliva. Borovnice skupaj s sladkorjem pokuhaj do mehkega, nato pa spasiraj.
Po 2h-3h urah je tortica dovolj trda, da jo lahko odrešiš oboda in preliješ z borovničevim prelivom.
Po vrhu torto potresi z zdrobljenimi oreo piškoti in okrancljaj s poljubnim sadjem.
Pa naj še kdo reče, da iz praznega hladilnika ni torte!