Skutni namaz s česnom in drobnjakom
Svežemu kruhu primaži eno skutno
Ko pred tabo ždi dober svež kruh, se ga spodobi počastiti s slastnim domačim namazom. Mercator je pričel s prodajo izvrstnih hlebcev in štruc, ki jih doma enostavno dopečeš in tako fašeš sveže pečen kruh kar iz domače pečice.
Da sva razveselila najin sveže dopečeni kruhek, sva mu primazala preprost, a odličen namaz iz skute, pečenega česna in drobnjaka.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
250 g skute Bio Zone
3 cele glave česna Bio Zone
1 žlica kisle smetane Bio Zone
2 žlici naribanega poltrdega sira Bio Zone
1 šopek svežega drobnjaka
1 žlica oljčnega olja
sol
poper
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
- Vsem trem glavam česna odreži vrh, tako da se vidi prerez vseh strokov. Odsekani del zavrzi, površino reza na stroku pa premaži z oljčnim oljem in posuj s soljo in poprom.
- Vsako glavo zavij v kos aluminijaste folije. Aluminijaste paketke postavi v pečico, segreto na 200 °C. Po 30 minutah aluminijaste zavoje ukradi pečici, jih razpri in pusti nekaj minut, da se zmehčani česen ohladi.
- Iz vsakega stroka posebej iztisni sredico. To zbiraj v posodi, na koncu pa jo pretlači z vilicami.
- Pečen česen primešaj k skuti. Dodaj nariban sir in kislo smetano.
- Po želji lahko dobljeno zmes spasiraš s paličnim mešalnikom.
- Primešaj narezan drobnjak.
- Pograbi kos kruha in ga premaži z namazom.
Namazan tek!