Rezana zeljna solata s koruzo in paradižniki
Tako šočna!
Ko imamo na eni strani krožnika lepljiva in slastna rebrca, od katerih kar teče omaka, ga najlažje uravnotežimo z osvežilno in sočno solato, ki je nikakor ni mogoče nehati jesti.
Američani so v ta namen ustvarili legendarno coleslaw solato, ki vsebuje rezano zelje in korenje ter majonezni preliv. V tej različici se znajdejo tudi češnjevci in koruza, preliv pa je zaradi dodatka grškega jogurta tudi lažji.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept za 2 osebi
Solata:
300 g zelja
150 g koruze
100 g češnjevih paradižnikov
2 srednja korenčka
50 g kislih kumaric
Preliv:
125 g grškega jogurta
4 žlice majoneze
1 žlička gorčice
2 žlici kisa
2 žlici vode
1 žlička sušenih listov zelene
sol
poper
Postopek
Preliv:
- V posodi zmešamo grški jogurt, majonezo, gorčico, kis, vodo in sušeno zeleno.
- Prelivu dodamo ščepec popra in dva debela ščepca soli ali pa začinimo po okusu.
Solata:
- Zelje narežemo na tanke rezance z uporabo ostrega noža, mandoline ali pa lupilca za krompir.
- Korenje olupimo in ga na grobo naribamo k zelju.
- Dodamo odcejeno koruzo in na drobno naribane kisle kumarice.
- Češnjevce podolgem narežemo na četrtine.
- Čez zelenjavo v skledi zlijemo preliv in jo dobro premešamo.
- Solato hranimo v hladilniku, dokler je ne snedemo.