Raffaello cheesecake
Čist hud cake
Tale tortica se ponaša s klasičnim Raffaello okusom, sestavljen iz krhkega piškotnega dna, bogate kreme iz bele čokolade in kokosa ter ganacha iz bele čokolade.
Za ukrotitev bogatih okusov lahko kos torte postrežeš z malinovim prelivom.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je SPAR.
Recept
Piškotno dno:
130 g SPAR maslenih keksov
70 g SPAR masla Irish gold
30 g mandljevih lističev
Krema:
250 g S-BUDGET mascarpone sira
200 g bele čokolade
45 g SPAR kokosove moke
6 listov želatine
500 ml SPAR smetane za stepanje
2-3 žlici sladkorja v prahu
1 žlička arome vanilije
Ganache:
120 g bele čokolade
60 g sladke smetane
Okrasitev:
mandljevi lističi
kokosova moka
Jagodni preliv:
200 g jagod
2 žlici sladkorja v prahu
Za te količine sestavin potrebuješ pekač s premerom 20 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Postopek
Piškotno dno:
- V sekljalnik natlači 130 g maslenih keksov in 30 g mandljevih lističev.
- V mikrovalovni pečici stopi 70 g masla in ga primešaj k piškotni masi.
- Na kartonasto podlago za torte postavi tortni obroč in ga nastavi na premer 20 cm.
- Po notranji strani ga obdaj z acetatno folijo.
- Piškotno zmes stresi v tortni model in jo z žlico potisni ob dno ter pogladi.
Krema:
- 350 ml smetane za stepanje stepi v stepeno smetano.
- Preostalih 150 ml smetane zlij v kozico in dodaj 200 g bele čokolade in žličko vanilijeve arome.
- Vse skupaj segrevaj nad srednjim ognjem, da se čokolada stopi.
- V hladni vodi namoči 6 lističev želatine. Ko se želatina napoji, jo ožemi in vrzi v kozico.
- Dobro premešaj, da se želatina povsem stopi.
- V večjo posodo stresi 250 g mascarpone sira in dodaj stopljeno čokolado.
- Sestavine električno zmešaj.
- Dodaj 45 g kokosove moke in 2–3 žlice sladkorja v prahu ter premešaj.
- V kremo na koncu s spatulo primešaj še stepeno smetano.
- Kremo stresi na piškotno dno.
- Poravnaj jo in pogladi, nato torto postavi v hladilnik, da se krema strdi.
Ganache iz bele čokolade:
- V kozico zlij 60 ml sladke smetane in dodaj 120 g bele čokolade.
- Nad srednjim ognjem mešaj, da se čokolada povsem stopi.
- Ko se čokoladni ganache malce shladi, ga prelij po vrhu torte.
- Torto postavi v hladilnik za vsaj 6 ur, še raje pa kar čez noč.
Okrasitev in postrežba:
- Po zgornjem robu torte potresi kokosovo moko in mandljeve lističe.
- V kozici segrevaj 200 g zamrznjenih jagod in 2 žlici sladkorja v prahu, da se jagode povsem zmehčajo.
- Jagode spasiraj v preliv, ki ga preliješ čez kos torte.