Omleta z Nutello in jagodami
Vitka postava lahko počaka
Če želimo zbrane na kosilu ultimativno pockrljati, jim za zaključek postrezimo puhasto biskvitno omleto, nadevano z Nutello, stepeno smetano in jagodnimi kockami.
Ni šans, da ostane kdo ravnodušen pri takem posladku, zato velja paziti, da ne izbruhne boj za zadnji grižljaj.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept za 4 omlete
Biskvit:
3 jajca
40 g sladkorja
40 g moke
1 vrečka vanilijevega sladkorja
lupinica 1 limone
1 ščepec soli
Nadev:
Nutella
200 ml sladke smetane
200 g jagod
Ostalo:
sladkor v prahu
Postopek
Postopek
Biskvit:
- Pečico segrejemo na 180 °C.
- Ubij jajca in loči beljake od rumenjakov.
- Prvim dodaj ščepec soli in jih stepaj do snega s čvrstimi vršički.
- Rumenjake pa penasto stepemo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem.
- Sneg s spatulo primešamo k rumenjakovi peni.
- K zmesi presejemo moko in dodamo nastrgano lupinico ene limone.
- Vse skupaj premešamo s spatulo.
- Na pladenj za peko postavimo list papirja za peko in nanj nanesemo 4 približno enako velike kroge biskvitne mase.
- Pekač postavimo v pečico in počakamo 5-8 minut, da se biskviti spečejo.
- Še vroče biskvite prepognemo in jih pustimo, da se tako ohladijo.
Nadev:
- Jagode narežemo na majhne kocke.
- Sladko smetano premlatimo v stepeno smetano
- Spodnjo notranjo stran omlete obilno premažemo z Nutello.
- Po njej nabrizgamo stepeno smetano.
- Po smetani posujemo jagodne koščke.
- Omlete posujemo s sladkorjem v prahu, jih pošpricamo s segreto Nutello in jih postrežemo.