Proteinski čokoladni sladoled z malinami
Poln beljakovin in okusa
Tokrat ti bova zaupala en simpl in slasten recept za domač sladoled, nabit s proteini.
Čisto malo kuhanja, mičkeno mešanja, malce tlačenja malin v kremo in še malo v zamrzovalnik, pa imaš cel sladoled le zase.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
300 ml mleka
1 vrečka Dr. Oetker proteinskega pudinga čokolada
450 ml sladke smetane
130 g Dr. Oetker Sladkega prahu
100 g svežih malin
3 žlice Dr. Oetker nastrgane čokolade
150 g temne čokolade
Postopek
Priprava:
- V kozici zavri 300 ml mleka in jo odstavi.
- Dodaj vrečko proteinskega pudinga in ga z metlico mešaj eno minutko, nato ga pusti stati 5 minut.
- V drugo posodo zlij 450 ml sladke smetane in stresi 130 g sladkega prahu.
- Smetano električno stepi, nato k njej primešaj 150 g ohlajene stopljene temne čokolade.
- Dodaj ohlajen proteinski puding in zopet dobro premešaj.
- Na koncu v kremo s spatulo vmešaj še tri žlice nastrgane čokolade.
- Polovico zmesi vlij v model za kruh, v katerega prej vstavimo list peki papirja.
- Poravnaj jo, nato po njej razporedi pol malin.
- Dodaj še drugo polovico zmesi, po kateri razporediš še preostale maline.
- Z žlico jih potisni v zmes, nato jo po vrhu poravnaj in z obeh strani pokrij s peki papirjem.
- Pekač postavi v zamrzovalnik za 6 ur.
Postrežba:
- Sladoledno torto zvrni iz modela in odstrani papir, nato jo okrasi s svežim jagodičevjem in nastrgano čokolado.