Proteinska riževa strjenka
Lahki in slastni kupčki
Vedno višje temperature kličejo po hitro pripravljenih sladicah, ki so lahke tako za pripravo kot za prebavo. Proteinske riževe strjenke spadajo naravnost med njih, ponašajo pa se s prijetno teksturo in odličnim okusom. Postrežene s svežim jagodičevjem so prava paša za brbončice.
Da lahko brez pretirane slabe vesti uživaš v tej riževi strjenki, so krivi mojstri pri Dr. Oetker, pri katerih je na zeljniku zrasel proteinski mlečni riž.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept za 4 strjenke
Sestavine:
400 ml mleka
1 vrečka Dr. Oetker proteinskega mlečnega riža
2 lista Dr. Oetker želatine
Dr. Oetker Sladki prah po okusu
sveže jagodičevje
Postopek
Priprava:
- V kozico zlij mleko in ga zavri.
- V mleko stresi vrečko proteinskega mlečnega riža in premešaj.
- Lista želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojita.
- Želatino ožemi in vrzi v kozico z mlečnim rižem.
- Premešaj, da se želatina stopi, nato kozico odstavi in pusti 10 minut.
- Če želiš, sladkaj po okusu.
- Mlečni riž natoči v modelčke za strjenke – midva sva uporabila kar silikonski model za muffine.
- Strjenke postavi v hladilnik za 2 uri.
Postrežba:
- Model zvrnemo na pladenj, da padejo strjenke ven.
- Strjenko postrežemo s svežim jagodičevjem.