Proteinska čokoladna torta
Vse ali nič? Nekaj vmes!
Kadar nas popade čokonorija, obenem pa želimo paziti na količino zaužitega cukra, situacijo običajno vidimo črno-belo: ali se sladici povsem odpovemo ali pa jo divje pomlatimo.
V nobenem primeru pa nismo na koncu zadovoljni – ali ostanemo nepotešeni, ali pa obteženi z obilico slabe vesti.
Zakaj mora kos torte vsebovati tudi ščepec stresa? Če vanjo spokaš proteinske mueslije in proteinski puding, obenem pa vanjo ne frcneš niti ščepca sladkorja, dobiš poslastico, ki pomaha slabi vesti v slovo.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Tortno dno:
200 g Dr. Oetker Vitalis proteinskih muesli s čokolado in oreščki
3 žlice Dr. Oetker Sweet Zero
3 žlice mleka
70 g stopljenega masla
Čokoladna krema:
2 vrečki Dr. Oetker proteinskega krem pudinga čokolada
300 ml mleka
250 ml sladke smetane
6 listov Dr. Oetker želatine
100 g temne čokolade
500 g maskarpone sira
4 žlice Dr. Oetker Sweet Zero
Žele iz jagodičevja:
250 g zamrznjenih gozdnih sadežev
3 lističi Dr. Oetker želatine
1 žlica Dr. Oetker Sweet Zero
Okras:
sveže jagodičevje
Dr. Oetker nastrgana čokolada
Za te količine sestavin potrebuješ pekač s premerom 22 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Postopek
Tortno dno:
- V sekljanik stresi 200 g proteinskih mueslijev in 3 žlice Sweet Zero. Vse skupaj dobro zmelji.
- Dodaj 3 žlice mleka in 70 g stopljenega masla.
- Na tortno podlago premera postavi tortni obroč, nastavljen na premer 22 cm.
- Po notranji strani obroča namesti acetatno folijo.
- V tako sestavljen model za torto stresi muesli zmes in jo z žlico enakomerno razporedi ter potisni ob dno.
Čokoladna krema:
- V skodelico zlij 100 ml mleka in vanjo z metlico vmešaj 2 vrečki proteinskega čokoladnega pudinga.
- Preostalih 200 ml mleka zavri v kozici, nato vanj zlij pudingovo zmes.
- Kozico vrni nad ogenj in mešaj, da se puding zgosti.
- Kozico odstavi, k pudingu pa dodaj 100 g temne čokolade in premešaj.
- V hladni vodi namoči 6 listov želatine. Ko se napojijo, jih ožemi in vrzi v vroč puding.
- Čokoladno zmes dobro premešaj z metlico, da postane gladke žametne teksture.
- V večjo posodo stresi 500 g maskarpone sira in dodaj 4 žlice Sweet Zero.
- Dodaj čokoladno zmes, nato vse skupaj električno premešaj.
- V drugi posodi stepi 250 ml sladke smetane in jo nato primešaj v kremo.
- Torto postavi v hladilnik, da se krema strdi.
Žele iz jagodičevja:
- V kozico stresi 250 g zamrznjenih gozdnih sadežev in jih zasuj z žlico Sweet Zero.
- Kuhaj jih, da se zmehčajo, nato jih spasiraj.
- V hladni vodi utopi 3 lističe želatine, da se zmehčajo, nato jih ožemi in vrzi v kozico z jagodičevjem.
- Premešaj, da se želatina povsem stopi.
- Dobljeno sadno zmes prelij po vrhu torte, ki jo nato postaviš v hladilnik za vsaj 6 ur, še raje pa kar čez noč.
Okras:
- S torte odstrani obroč in folijo.
- Po njej posuj nastrgano čokolado in razporedi sveže gozdne sadeže.