Sladoledna torta z browniejem in čokoladno zemljo

You may also like...

7 Responses

 1. Tamara says:

  Tole bom v kratkem delala pa me zanima koliko casa mora biti polovicna torta v zmrzovalniku preden je pripravljena na drugi del sladoleda? 2 litra sladoleda v 22 cm pekacu se mi zdi res ogromna kolicina, imata morda visji model za torto, ker me skrbi, da moj “klasicen” ne bo dovolj visok?

  • pizmur says:

   Zdravo Tamara! Prva plast sladoleda se hitro strdi cca. 10 minut in je tortica nared še za drugo plast. Midva imava obroč za sestavlanje torte visok 6cm in tortica ni prišla čisto do vrha. Predlagava ti da pekač obdaš z peki papirjem tako lahko povišaš svoj pekač. Lp, Midva:)

 2. alja says:

  Zivijo. Lahko torto pustim cez noc v zamrzovalniku? Kako bo z biskvitom?
  Koliko casa pred postrezbo jo dam ven? Hvala

 3. N. says:

  Živjo, torto sem naredila ta vikend. ne vem, ali sem naredila kaj narobe, ampak zemlja se je okusila kot na olju pečen sladkor. brez okusa po čokoladi, brez teksture zemlje, in ful se je zatikala v zobi – kot da bi jedel sam sladkor.
  podloga je bila dobra, ampak mogoče bi bila še boljša, če ne bi bila zmrznjena. ne vem sicer kako to narediti glede na to, da torte zaradi sladoleda ne moreš vzeti iz zamrzovalnika uro pred postrežbo…
  pozdrav

  • midva says:

   Pozdravljena. Čokoladna zemlja bi morala imeti okus po čokoladi, tako da res ne veva, kje se vam je zalomilo. Tortico pred postrežbo vzamemo prej ven, saj sladoleda ne moremo rezati čisto zamrznjenega. Seveda se podlaga v tem času ne more v celoti odtajati. Pride malo trša, kot nek piškot in taka je nama super. Lp, Midva:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.