Prhki piškoti
V ustih se kar stopijo
300 kosmatih medvedov! Božiček je že v nizkem štartu, ti pa še nimaš komplet daril za vse ljubljene! Nikar ne paničari, najlepše darilo je ustvarjeno z lastnimi rokami.
Tile piškoti so tako ekstremno prhki, da se v ustih stopijo, pa če imaš še tako suha. Vmes brizgni Nutello ali poljubno marmelado in dobiš pravo malo petardico tekstur in okusov.
Najlepše pa je, da jih pripraviš v pol ure, pa če veljaš še za tako nepoboljšljivega začetnika.
Pod božičnim drevescem bo letos dišalo 🙂
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Piškoti:
180 g masla
60 g sladkorja v prahu
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
220 g moke
60 g Dr. Oetker Gustin škroba
Nadev:
Nutella
poljubna marmelada
Postopek
Piškoti:
- V posodo stresi 180 g zmehčanega masla, narezanega na kocke.
- Dodaj 60 g sladkega prahu in ju električno zmiksaj do penastega.
- Prilij žličko vanilijeve arome in pomešaj.
- V ločeni posodi zmešaj 220 g moke in 60 g škroba.
- Suhe sestavine stresi k mokrim in dobro premešaj v voljno zmes.
- Iz mase odtrgaj za 2 žlički velik košček in ga z dlanmi oblikuj v kroglico.
- Kroglice zberi na pekaču, ki je prekrit s papirjem za peko.
- S prsti jih narahlo potlači v krogec.
- Vilice pomoči v škrob, nato z njimi v piškot vtisni lep vzorec.
- Postopek ponovi za vse piškote.
- Prižgi pečico in nastavi gretje od zgoraj in spodaj.
- Pečice nikar ne segrevaj vnaprej – takoj, ko doseže temperaturo 180 ºC, vanjo postavi pekač.
- Piškote peci 12-15 min pri 180 ºC.
Nadevanje:
- Ko se piškoti ohladijo, na ploščato stran enega nabrizgaj Nutello ali marmelado, nato pa zaključi z drugim piškotom, da dobiš mali sladek yo-yo.
- Piškote zasuj s sladkim prahom, nato jih pospravi v lično darilno posodo.