Piškotni brki
Hrustljavi in kosmati
November je čas, ko deci obredno pustijo obraznemu dlačevju prosto pot. Brivnike in britvice se skrije v najodročnejši kot, kraljujejo pa košati brki in brada.
Ker pa niso vsi sposobni v tako kratkem času vzgojiti celega gozda podnosnih in okoliustnih dlak, imava midva idealno rešitev!
Pod nos si namontiraj ene hrustljave limonine piškotne brke z makom in pod noge ti bodo padle še tako kosmatofilne dečve!
Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.
Za 40 piškotov si pribrkaj:
380 g moke
230 g masla sobne temperature
150 g sladkorja v prahu
2 zavoja limoninega sladkorja
1 žlička limonine lupinice
1 jajce
2 ščepca soli
Za kosmato teksturo poskrbijo:
makova zrna
maslo
sladkor v prahu
Vse sestavine stlači vkup, dobljeno kepo pa zavij v folijo za živila in za 20 minut vrzi v hladilnik.
Testo enakomerno povaljaj do debeline 0,5 cm in iz njega z gosposkim modelom izstisni cel regiment brk.
Vsako košato brčevje potrebuje pravo nego, zato tudi ti svoje premaži s topljenim maslom, po njih pa potresi mešanico maka in sladkorja v prahu.
Pečico razgrej na 180 ºC in vanjo za 10-12 minut porini nadebudne brčice.
Ko že cel dom prijetno diši po sveže pečenih brkih, je čas, da si jih nadaneš.
S temi piškotnimi brki nad usti te bodo sprejeli prav v vsak gosposki klub, pazi le, da ne drobiš povsod, ko jih veselo hrustaš!
Brkati tek!