Piškoti z ovsenimi kosmiči in čokoladnimi koščki
S kosmiči v boj nad lakoto!
Ovseni kosmiči so sicer odlična izbira za zajtrk, ampak do malih kosmov je vseeno nepošteno, da se vedno utapljajo v mleku.
Pokaži jim povsem nov svet in jih natlači v imenitne piškotke!
Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.
Za 24 piškotov si nagrabi:
350 g ovsenih kosmičev
220 g pšenične bele moke
120 g masla
220 g rjavega sladkorja
75 g čokoladnih kapljic
2 jajci
1 zvrhana žlička pecilnega praška
1 žlička cimeta
1 ščepec soli
Maslo penasto vmešaj s sladkorjem in dodaj 2 jajci. Posebej zmešaj moko, pecilni prašek in cimet, nato pa jih primešaj k maslu.
Dodaj ovsene kosmiče in čokoladne kapljice. Zmešaj in postavi v hladilnik za 20 minut.
Iz mase oblikuj kroglice, jih splošči na papirju za peko in postavi v pečico, segreto na 180 °C za 10-15 minut.
V taki obliki te lahko ovseni kosmiči spremljajo povsod, ne le pri zajtrku.
Ovseni tek!
Preizkusila sem recept, a sem ga malce prilagodila. Ker nisem imela dovolj rjavega sladkorja, sem dodala belega. Namesto ovsenih, sem dala pirine kosmice, ker so mi bolj vsec. Dala sem jih 100g manj, ker se mi je zdelo, da jih bo 350g malo prevec. Cimeta sem dala cetrt zlicke, pa so verjetno zato bolj bledi? Skratka, piskotki so super! 🙂
Izgledajo izvrstno! Bi pri peki jajca lahko kar izpustila (zaradi alergije)?