Puding z banano
Banana-njam!
Enostavno, ekspresno in za prste polizat. To so tri lastnosti sladice, s katero se kuhinjski pripomočki domače kuhinje največkrat srečajo.
Tale puding z banano ni nič drugačen. Še manjša gora smetane in precejšen curek čokoladnega desertnega preliva, pa dobiš kozarček, ki poteši še takega ljubitelja legendarne sladice banana split.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Sestavine
Puding:
500 ml mleka
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega pudinga
3 žlice sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilin sladkorja
3 zrele banane
Ostalo:
250 ml sladke smetane za stepanje
Dr. Oetker desertni preliv čokolada
Postopek
Puding:
- V posodico vlij 100 ml mleka in dodaj 3 žlice sladkorja, vrečko vanilin sladkorja ter vrečko vanilijevega pudinga.
- Sestavine zmešaj z metlico.
- Preostalih 400 ml mleka vlij v kozico, mu dodaj žličko vanilijeve arome in ga segrej do vretja.
- Ogenj zmanjšaj, v mleko pa z metlico vmešaj pudingovo zmes.
- Puding kuhaj, da se zgosti, nato kozico odstavi, puding pa tesno pokrij s prozorno folijo za živila.
- Pusti, da se puding ohladi na sobno temperaturo, nato ga dobro ohladi v hladilniku.
- Ohlajen puding električno zmiksaj, da postane gladek.
- Tri zrele banane pretlači in jih primešaj k pudingu.
- Puding z banano razporedi med kozarčke.
Postrežba:
- Kozarčke postrezi takoj – 250 ml sladke smetane za stepanje stepi v stepeno smetano in jo nabrizaj po pudingu.
- Po njej radodarno prelij še čokoladni desertni preliv.