Pica brez kvasa
Pica, ki ne kvasi neumnosti!
Ko te zagrabi huda potreba po bogati domači pici, te običajno nič ne ustavi. Zna se pa zgoditi, da te ravno v ključnem trenutku napade akutno pomanjkanje kvasa in tako ostaneš praznih rok.
Tudi za to zadrego imava v svojem repertoarju priročen trik – namesto kvasa v testo zamesi pecilni prašek, ki ima napihovanje testa v mezinčku.
Ker vzhajanje pri nekvašenem testu ni potrebno, tako pico fašeš neprimerno hitreje kot pri testu s kvasom.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Testo za dve nekvašeni pici vsebuje:
500 g moke
1 pecilni prašek
1 žlička soli
1 žlica oljčnega olja
250 ml vode
Postopek
- Sestavine za testo zmešaj in zgneti.
- Dobljeno kepo pusti pičlih 15 minut, da si odpočije, nakar jo razpoloviš in oblikuješ v dve pici poljubne velikosti in debeline.
- Pico si seveda obloži po trenutnem navdihu. Midva sva dotično obarvala morsko – nanjo sva poleg paradižnikove omake vrgla še odcejeno tuno, mocarelo, čebulo, po peki pa še rukolo.
- Robove testa lahko narahlo premažeš z oljčnim oljem, da se bodo lepo obarvali.
- Načičkano pico zalučaj v pečico, razkurjeno na 250 ºC. Tam naj čaka 8-12 minut, odvisno od debeline testa.
Testo nastale pice je mehko in prožno, predvsem pa okusno. Najlepše pa je, da se taka pica skotali iz tvojih misli na krožnik v pičle tričetrt ure.
Vzhajan tek!
Tole testo je naravnost bozansko!
Hitro in vrhunsko
Super testo! Vse pohvale.
Hvala, Mojca 🙂