Penne iz ene posode z bučo, špinačo in ricotto
Si želiš odlično kosilo brez gore posode? Ni penne.
Če bi obstajalo tekmovanje za najbolj kremno jed, ki jo lahko zakuhaš v enem samem loncu, bi midva prijavila pričujoč recept.
Ker nastaja omaka v isti posodi, kot se kuhajo slastne Barilla penne, se zaradi škroba lepo zgosti. Na drobne kocke narezana buča se večinoma razpusti, sem in tja pa pod zob zaide tudi lepo bučno presenečenje. Da se slina cedi v slapovih, pa poskrbita parmezan in obilica ricotte, ki je s seboj pripeljala zvesto prijateljico špinačo.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
250 g Barilla penne iz rdeče leče
400 g nakockane maslene ali hokaido buče
600 ml zelenjavne juhe
2 pesti mlade špinače
2 žlici ricotte
50 g parmezana
1 manjša čebula
2 stroka česna
1 ščepec muškatnega oreščka
1 žlička timijana
2 žlici oljčnega olja
sol
poper
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Priprava:
- Bučo nareži na majhne enakomerne kocke. Kocke naj bodo velike kot za rižoto.
- Čebulo in česen na drobno nasekljaj.
- Špinačo vrzi na kup in jo parkrat užgi z nožem, da jo na grobo nasekljaš.
Kuha:
- Globoko ponev pristavi na srednji-visok ogenj in vanjo špricni oljčno olje.
- Ko se olje segreje, nanj vrzi nasekljano čebulo.
- Ko čebula postekleni, je na vrsti nasekljan česen.
- Takoj zatem dodaj bučo in timijan. Praži in mešaj kake 3 minute.
- Dodaj sveže nastrgan muškatni orešček, nato pa zalij z juho. Če je juha manj slana, dodaj ščepec ali dva soli.
- Ko juha zavre, v ponev stresi penne in jo pokrij s pokrovko.
- Kuho budno spremljaj – vsebino posode vsake toliko premešaj.
- Po 5 minutah pokrovko odstrani in kuhaj toliko časa, da so penne “al dente” (4-5 minut).
- V posodo naribaj parmezan, premešaj, nato posodo odstavi.
- Končno se živahni zabavi pridruži še rikota, ki jo temeljito vmešaš, povsem na koncu pa še špinača.
- Soli in popraj po okusu.
Za to imenitno jed je bilo potrebno umazati le en sam pisker, pa še tega bodo polizali do čistega.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!