Pečena ovsena kaša
Za najlepši začetek dneva.
Čeprav ljudje večinoma radi kulinarično eksperimentiramo, naš zajtrk običajno sledi rutinskemu ponavljanju iste jedi, pa naj bodo to kosmiči, jajca, smoothie ali kaj podobnega.
Čas je, da zajtrk zvrneš na glavo in si ovseno kašo kar spečeš! Čez okusno in priročno pečeno rezino pa le potresi malo sadja in zlij jogurt ali mleko. Odlična bo tako vroča kot hladna.
Seveda brez vrhunskih začimb ne bo šlo in na tej fronti zopet poskrbijo mojstri pri Kotányi.
Najlepše pri njej pa je, da jo lahko pripraviš vnaprej in jo spakiraš za službo ali šolo – v hladilniku bo počakala 3-4 dni.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Mokre sestavine:
2 zreli banani
300 ml mleka
2 jajci
50 g masla
Suhe sestavine:
270 g ovsenih kosmičev
50 g rjavega sladkorja
1 žlička pecilnega praška iz vinskega kamna Kotányi
1 bourbon vanilijev sladkor Kotányi
1 zvrhana žlička mletega cimeta Kotányi
2 ščepca soli
Midva sva uporabila pekač z dimenzijami 20 x 26 cm.
Recept je nastal v sodelovanju s Kotányi.
Postopek
- Banani olupi in ju pretlači z vilicami.
- Jajci ubij v mleko in vse skupaj prešerno razžvrkljaj.
- Maslo raztopi nad nizkim ognjem ali v mikrovalovni pečici.
- Banane, maslo in jajca z mlekom zmešaj v eni posodi, v drugi pa vse suhe sestavine.
- Skupaj zmešaj suhe in mokre sestavine.
- Dobljeno zmes zlij v visok pekač.
- Pečico nastavi na 180 °C in vanjo za 30-40 minut pospravi pekač z maso.
- Počakaj, da se pečena kaša ohladi, nato jo nareži.
Kos pečene ovsene kaše postrezi s sadjem ter mlekom ali jogurtom. Naj se čudovit dan prične 😉
Dober tek!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
Oo kakšna dobra ideja! Bi bilo tole ok tudi brez, da preliješ z mlekom/jogurtom, kar tako za prijet v roko in ham ham? 🙂
Tjaša,
iz lastnih izkušenj ti poveva, da lahko pomlatiš kar iz roke 🙂
LP, midva