Bučna juha s kurkumo
To pa so buče!
Če se ti slučajno zgodi, da ti kdo neumorno prodaja buče ali pa jih celo deli zastonj, iz njih preprosto in hitro zakuhaj kremno in aromatično bučno juho.
Bučna juha ima sama po sebi nežen in umirjen okus, ki pa ga lahko zbrcaš na višji nivo z uporabo pravih začimb. Začimbni mojstri pri Kotányi ne spijo na dišečih lovorikah, vendar vedno znova pripravljajo nove zmagovalne mešanice. Tokrat so se ozrli na orient in pripravili serijo začimbnih mešanic, osnovanih na kurkumi. Med barvito kolekcijo sva se midva v juho odločila stlačiti verzijo “KURKUMA s korenjem, ingverjem & …”.
Okus kurkume in ingverja se tako po barvi kot okusu odlično prileže žametno nežni bučni juhi.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
1 kg narezane buče (maslene ali hokaido)
1 l jušne osnove
1 žlica sladkorja
1 zvrhana žlička mešanice Kotányi KURKUMA s korenjem, ingverjem & …
1 čebula
2 žlici masla
sol
poper
Dodatki:
kisla smetana
bučna semena
mlada čebula
Recept je nastal v sodelovanju s Kotányi.
Postopek
- Bučo olupi in nareži na kocke.
- Čebulo na drobno nasekljaj in jo v večji kastroli popraži na dveh žlicah masla, da postekleni in prične rjaveti ob robovih.
- V pisker stresi bučne kocke in jih med občasnim mešanjem praži 5 minut.
- Zdaj pride na vrsto glavni nosilec okusov v tej bogati župi – Kotanyi začimbna mešanica s kurkumo, korenjem in ingverjem. Že ena sama žlička bo poskrbela za izrazit orientalski pridih.
- Vse skupaj praži še kake 3 minute, nato pa zalij z jušno osnovo.
- Juho kuhaj v napol pokritem loncu toliko časa, da se buča povsem zmehča. Pograbi palični mešalnik in juho temeljito spasiraj.
- K žametni juhi primešaj žlico sladkorja za polnejši okus, nato pa še sol in poper po okusu.
Juho postrezi vročo, v vsak krožnik pa čmokni žlico kisle smetane ter stresi bučna semena in kolutke mlade čebule.
Jesenski tek!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
Odlična juha! Mlada čebula pika na i!