Mlečna polenta z ajdo in kakavom
Kako kakav polepša polento!
Povsem nepošteno je, da za kremno mlečno večerjo vedno kraljujeta mlečni gres in mlečni riž! Mlečna polenta z ajdo te namreč pusti odprtih ust, spajdašena s kakavom pa je prav imenitna sladica.
Tale ekspresna, a okusna jed je do vrha naphana z odličnimi sestavinami s poudarkom na nagrajeni polenti z ajdo in slastnim kakavom z manj sladkorja.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Recept
Sestavine za 4:
150 g polente z ajdo Mlinotest
750 ml mleka
1 vanilijev sladkor
2 žlici kakava Benquick z manj sladkorja
1 ščepec soli
Postopek
- V kozico zlij mleko in stresi kakav, vanilijev sladkor ter ščepec soli.
- Kozico pristavi na ogenj in zavri njeno vsebino.
- V kozico streso polento z ajdo in jo ob zmernem brbotanju kuhaj 3 minute.
- Še vročo kakavovo polento postrezi s poljubnim jagodičevjem in potreseno s kakavom.
Polentasti tek!