Pečen mladi krompir s koromačem
Kot rit in srajca
Krompir je nadvse prijazna zelenjava, zato ni čudno, da se odlično razume z ostalimi vrtninami.
Mlad krompirček si čas najraje krajša s koromačem, s katerim sta najboljša prijatelja že od malih korenin.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Sestavine:
500 g mladega krompirja
1 velik koromač
3 žlice oljčnega olja
2 žlici ribanega parmezana
sol
poper
Postopek
- Koromač splaknemo in odrežemo zelenje, ki ga na grobo nasekljamo.
- Preostal koromač razpolovimo in odstranimo trdo sredico.
- Narežemo ga na polkolobarje.
- Mladi krompir oščetkamo, ga splaknemo in razpolovimo.
- Krompir in koromač stresemo v visok pekač in ju pošpricamo z oljem ter posolimo in popopramo.
- Slastni duo pečemo 30-40 minut pri 200 °C.
- Pred postrežbo ju potresemo s parmezanom in nasekljanim koromačevim zelenjem.
Hrustljav tek!