Pečene paprike, polnjene s skuto
Paprike so najboljše skrivališče za skutni nadev
Seveda te vsake toliko doleti z delom naphan dan, sredi katerega si želiš lahke, sveže in hitre priloge.
Iz paprik si hitro pripravi mehke žepke, v katere natlačiš nadev iz skute in grškega jogurta, za dodatno zabavo z brbončicami pa vskoči še tržaška omaka.
Sočni napolnjenčki vsebujejo:
5 paprik
250 g skute
2 žlici grškega jogurta
sol
mediteranske začimbe
olivno olje
česen
peteršilj
Paprikam odsekaj vrh in jim odstrani semena. Postavi jih na pekač, prekrit s papirjem za peko, in jih pošlji na vroč dopust v kuhinjsko pečico. Po 20-25 minutah na 180 stopinj bo paprikam pošteno vroče, zato se bodo slekle iz kože.
Med sončenjem pripravi nadev – skuto in dve žlici grškega jogurta zmešaj s soljo in mediteranskimi zelišči.
Ko se mehke paprike ohladijo, jih odpri na eni strani in napolni z nadevom.
Mediteranskemu lahkemu prigrizku manjka le še zadnji dotik – nasekljaj česen in peteršilj, ju rahlo posoli in zalij s kvalitetnim oljčnim oljem. Dobljeno tržaško omako pokapljaj po paprikah.
Pozdravljeni.
Najlepša hvala za odličen recept.
Bi pa imela majno pripombico – vedno me moti, ko v receptih piše samo skuta ali samo smetana – jaz pa nikoli ne vem ali naj bo skuta pasirana ali nepasirana in ugibam ali naj bo smetana kisla ali sladka:)
Sicer pa vse pohvale.
Lep pozdrav.
Barbara
Zdravo Barbara, hvala za opozorilo;) Bova zraven od sedaj naprej pisala tudi ta podatek:) Lp, Tjaša