OREO zloženka
Oreomisu – najboljše iz obeh svetov
Tiramisu je stalnica marsikaterega gospodinjstva, kar ni nič nenavadnega, saj gre za imenitno sladico, ki je kremna, sočna in precej enostavna.
Kaj dobiš, če uporabiš način priprave tiramisuja, le da se poslužiš namočenih OREO piškotov, vse skupaj pa stlačiš v obliko torte? Odlično OREO zloženko, ki je za čisto petko.
Vsaka gospodinja, ki da kaj na svojo peko, dobro ve, da velja pri ustvarjanju poseči po odličnih sestavinah, kot je asortiman Dr. Oetker izdelkov 🙂
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
500 g maskarpone sira
42 OREO piškotov (464 g)
450 ml sladke smetane
2 žlici Dr. Oetker Sladkega prahu
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
mleko za namočit
120 g malin
Dekoracija:
Dr. Oetker kakav za kolače
maline
mini OREO piškotki
Navedene sestavine ustrezajo zloženki s premerom 24 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Krema:
- V posodo zlij 250 ml sladke smetane in jo prešerno premlati.
- V drugo posodo čmokni 500 g maskarpone sira ter mu dodaj žličko vanilijeve paste, vrečko vanilijevega sladkorja in dve žlici sladkega prahu.
- Vse skupaj temeljito premešamo.
- K maskarponejevi zmesi stresi stepeno smetano in ju zmešaj s spatulo.
Zlaganje:
- Na tortno dno postavi tortni obroč, nastavljen na premer 24 cm, in ga po notranji strani obdaj z acetatno folijo.
- Po dnu enega za drugim razporedi 14 OREO piškotov, vsakega pa pred tem za nekaj sekund namoči v hladnem mleku.
- Na piškote nanesi polovico kreme in jo poravnaj in pogladi.
- Po kremi potresi 60 g malin in jih malce potisni v kremo in poravnaj.
- Na vrsti je nova plast iz 14 namočenih OREO piškotov.
- Premaži jih s preostalo kremo, po kateri razporediš 60 g malin.
- Kremo pogladi in poravnaj, nato po njej razporedi še zadnjih 14 namočenih OREO piškotov.
- 200 g sladke smetane stepi v stepeno smetano, ki jo nato premažeš po piškotni plasti.
- Pogladi jo z lopatko, da dobiš ravno in gladko površino.
- Kakav stresi v cedilo in ga potresi po zloženki, da prekriješ smetano.
- Zloženko postavi v hladilnik za vsaj 6 ur.
Dekoracija:
- Z zloženke odstrani tortni obroč in acetatno folijo.
- Po vrhu razporedi mini OREO piškotke in razpolovljene maline.