OREO panna cotta z jagodnim prelivom
Level up!
Prazniki ponujajo super priložnost, da nabrusiš svoje slaščičarske veščine s tem, da se lotiš kakega kompleksnejšega deserta ali peciva. Sem pa tja pa se je potrebno tudi razvajati na enostavnejši način.
Govoriva o panna cotti, asu iz rokava vseh gospodinj, ki trpijo za pomankanjem časa, volje ali znanja. Z lahkoto jo preobraziš v prav imenitno sladico, potrebuješ le OREO koščke in jagodni preliv.
Tako panna cotto lahko s ponosom postaviš še na tako razbohoteno praznično mizo.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Panna cotta:
500 ml sladke smetane
4 listi želatine
150 g OREO koščkov za peko
2 žlici sladkorja v prahu
Jagodni preliv:
250 g zamrznjenih jagod
Sladkor po okusu
Postopek
Panna cotta:
- V kozico vlij 500 ml sladke smetane in vsuj 2 žlici sladkorja v prahu.
- Kozico pristavi nad ogenj in segrej smetano do vrelišča.
- 4 liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo, nato jih ožemi in vrzi v smetano.
- Mešaj, da se želatina povsem stopi, nato kozico odstavi in dodaj 150 g OREO koščkov za peko.
- Zmes vlij v poljubne modelčke (midva sva uporabila silikonske modelčke za polkrogle), te pa previdno prenesi v hladilnik.
- Panna cotta naj se hladi vsaj 2 uri.
Jagodni preliv:
- V kozico stresi 250 g zamrznjenih jagod in slador po okusu.
- Kuhaj, da se jagode zmehčajo, nato jih fino spasiraj s paličnim mešalnikom.
Postrežba:
- Polkrogle panna cotte lažje izluščiš iz silikonskega modela, če ga prej za 15 minut postaviš v zamrzovalnik.
- Panna cotto postrezi z vročim jagodnim prelivom.