Ovsena kaša s pomarančo in jabolki
15-minutni kremni posladek
Če je za tabo grenek dan, ti ne preostane drugega, kot da ga zaključiš s kremno ovseno kašo s pomarančo in jabolki.
Skorajda praznično harmonijo jabolk, medu in cimeta osveži slasten sok iz svežih pomaranč.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Ovsena kaša za 2 osebi v sebi skriva:
400 ml soka iz sveže stisnjenih pomaranč
1 žlica eritritola (ali rjavega sladkorja) po potrebi
11 žlic ovsenih kosmičev
1 žlička cimeta
Na vrhu se bohotijo:
2 jabolki
0,5 limone
1 žlica medu
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
- Sok iz sveže stisnjenih pomaranč, ovsene kosmiče in cimet kuhaj na srednjem ognju toliko časa, da se zmes zgosti.
- Če je pomarančni sok prekisel, ga spravi v red z žlico rjavega sladkorja ali erirtitola.
- Olupi dve jabolki in ju nareži na kocke. Kocke zmešaj s sokom pol limone, dodaj 2 žlici vode in kuhaj 2 minuti. Odstavi jih in jim primešaj žlico medu.
- V skodelo stresi kašo in jo posuj z medenimi jabolki.
V sladke sanje se podaj z nasmeškom, saj bo jutri nov dan!
Slasten tek!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!