Ombre panna cotta z jagodami in belo čokolado
50 odtenkov jagode
Velikonočna pojedina brez sladice je kot velikončni zajec brez pofarbanih jajc.
Kozarčki, ki vsebujejo jagodno panna cotto z belo čokolado, že z izgledom vzamejo dih, okus te pa še sezuje.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
V krdelo kozarčkov spada:
500 ml sladke smetane
250 ml mleka
300 g zamrznjenih jagod
300 g bele čokolade
10 g agar agarja (ali 6 lističev želatine ali 1 vrečka želatine v prahu)
sladkor po okusu
Za pripravo potrebuješ še 10 manjših kozarčkov.
Priprava:
Sladko smetano in mleko zavri, ogenj zmanjšaj in v posodo vrzi še nalomljeno belo čokolado. Mešaj, da se čokolada stopi, nakar dodaš agar agar. Kuhaj skoraj do vretja, nato odstavi.
V drugo kozico stresi zamrznjene jagode in jih nad nizkim ognjem segrevaj, da se zmehčajo in razpustijo. Po želji jih lahko sladkaš, a je že bela čokolada kar sladka. Divje jih spasiraj s paličnim mešalnikom.
Smetanasto maso razdeli na tri enake dele. V en del vmešaj tri zvrhane žlice jagodne osnove, v drugega le eno samo zvrhano žlico, zadnji del pa nesramno ignoriraj.
V kozarčke razporedi svetlo kremo in jih postavi v hladilnik, če se ti mudi, pa kar v zamrzovalnik. Ostali kremi morata pridno počakati na sobni temperaturi, da se ne strdita.
Ko se prva krema v kozarčkih učvrsti, dodaj plast svetlejše roza kreme. Po ponovnem strjevanju na hladnem pa kremni trio zaključi z najbolj barvito kremo.
Vse kozarčke postavi na hladno, da se panna cotta v njih dodobra strdi. Tik pred postrežbo segrej preostalo jagodno osnovo in jo zlij v kozarčke.
Ko v rekordnem času izprazniš kozarček, po njem še nekaj minut obupano praskaš z žlico. Še dobro, da si lahko privoščiš še enega – saj je praznično obdobje 😉
Velikonočni tek!
Pozdravljeni.
Zanima me, kje lahko kupim tocno takšne kozarce? Hvala lp
Katarina,
ti kozarčki so iz Mercatorja.
Kako veliki pa so ti kozarčki? Volumsko.
Približno 1 dcl.
Lp, Midva
Kdaj pa dodam želatino v lističih, če nimam agarja oz kje se ta kupi? Hvala
Anita, želatino v receptu dodaš takrat, kot agar. Slednjega sicer lahko kupiš praktično v vseh živilskih trgovnah.
Hi Midva! I made this dessert according to the recipe, but the layers aren’t so accentuated. I put much more strawberry puree in the cream, but the layers are still not clearly separated from each other. And I didn’t want to use food coloring. Regardless, it’s a very delicious panna cotta. 😉
Gabi,
we would advise you to start with small amount of puree and moving from there on by comparing the creams.
Happy cooking!