Nutelline piškotne smrečice
Jejhata, le en teden še imaš za nakup daril!
Postavljanje božičnega drevesca je nadvse zabavno opravilo, a se ga žal lotimo le enkrat letno.
Nikar ne čakaj na naslendji božič, ampak raje brž postavi in okrasi cel gozd smrečic. Takih piškotnih, z Nutello.
Piškotki vsebujejo:
250 g moke
100 g masla
1 manjše jajce
60 g kisle smetane
150 g sladkorja v prahu
ščepec soli
2 žlici kakava
1 žlička pecilnega
V kremi med piškoti se skriva:
180 g masla sobne temperature
100 g sladkorja v prahu
300 g Nutelle
5 žlic mleka
Postopek za piškote:
Maslo sobne temperature in sladkor penasto premlati. Dodaj kislo smetano in jajce ter dobro premešaj.
V drugi posodi zmešaj moko, pecilni prašek in kakav. Dobljen zmešan prah vmešaj k mokrim sestavinam, za nagrado pa te bo pozdravila kepa piškotnega testa. Zavij jo v folijo za živila in za 20 minut postavi v hladilnik.
Piškotno kepo razvaljaj na debelino 5-6 mm in iz nje s štirimi različno velikimi okroglimi modelčki za piškote izreži vrsto krogcev.
Skotali jih na pekač, prekrit s papirjem za peko in jih 8 minut prepusti sončenju v pečici, razgreti na 200 ºC. Po peki naj se shladijo.
Postopek za kremo:
Maslo penasto prebutaj, nakar k njemu skočijo še sladkor v prahu, Nutella in mleko. Mešaj do nežne kreme, ki jo natlačiš v brizgalno vrečko.
Na največjega izmed štirih piškotov z zvezdnatim nastavkom nabrizgaj malo kreme in nanjo zalepi srednji piškot. Postopek ponovi z vsemi piškoti dokler pred tabo ne stoji sladki iglavec.
Tako, ena smrečica je nared, zdaj pa se loti izdelave preostalega sladkega gozda.
Smrečice so še bolj zimsko simpatične, če jih pred postrežbo posuješ s sladkorjem v prahu.
Sladek gozdiček shranjuj v zaprti posodi v hladilniku, da se krema ne izsuši.
Gozdnati tek!
Zdravo!
Smrekce so čudovite, jutri jih imam namen narediti.. Zanima me sledeče: doma imam samo jajca velikosti L, ki so za porabit.. Bi bilo v tem primeru v redu, če ostale sestavine prilagodim za 1,5 mase? Najlepša hvala za odgovor že vnaprej in lep pozdrav!
P. S. : veliiiko super receptov tudi v letu 2018, naj idej ne zmanjka 😊