Jabolčno-vanilijeva torta s cimetom in karamelo

You may also like...

24 Responses

 1. Ines says:

  Živjo, tale torta se mi ful dopade. Vendar pa me zanima ali bi lahko plasti biskvita spekla naenkrat in potem razrezala? Bi bila kakšna razlika kot če spečem vsako plast posebej? Že vnaprej hvala za odgovor. Lp 🙂

  • midva says:

   Zdravo, Ines!
   Lahko spečeš biskvit tudi na enkrat, vendar pazi, saj se čas peke podaljša. Najbolje bo, da z zobotrepcem preveriš kdaj bo biskvit dovolj pečen.Lp, Midva

 2. Tjasa M says:

  Zdravo. Naredila tole torto za očeta,ki ima rad jabolka in vanilij kremo. V testo sem še dodala orehe,namesto 80g moke. Biskvit je top. V pekaču 26cm pride ravno za dva lepa diska. Čežane po vajini količini pride za 1cm v višino,samo za 1 plast,kreme pa za 2cm. Tako da imam ravno pravo razmerje kreme in biskvita, torta je visoka 6 cm. Kakšna pa bo,ko se vse prepoji,pa še sporočim. Lp

 3. Marusa says:

  Zivjo

  Zanima me ali se strok vanilije razkuha in ali ga je potrebno vzeti ven iz mleka?

  Hvala za odgovor

 4. Mateja says:

  Zivijo, mene pa zanima, ce se tista preostala polovica jabolcne cezane in vanilijeve kreme ne strdi zaradi zelatine medtem ko cakas, da se prva plast nekoliko ucvrsti v hladilniku? Hvala za odgovor. Lp 😉

 5. Andreja says:

  Zivjo.Ali se to da narediti s kaksno drugo smetano?Imamo alergika na mlecne beljakovine,pa bavadna smetana ne pride v postev.

 6. Ajda says:

  Odlična torta, sem jo že enkrat spekla in požela slavo 🙂 zdaj bi pa delala drugič, ampak me zanima, če je opcija menjave hrušk namesto jabolk?

 7. magi says:

  Torta se hladi v hladilniku – pokušina bo danes. Biskvit se je krasno spekel, karamela in čežana tudi uspeli. Vse lepo in prav – edino – bila sem izredno razočarana, ko se mi je vanilijeva krema sesirila in sem vsebino vrečice (drage) burbonske vanilije lahko zlila samo stran. Vsaj meni se zdi to pomanjkljivost tega recepta – manjka natančnejši opis kako narediti vanilijevo kremo na način, da uspe! Jaz sem jo vlila že v zgolj toplo mleko, dala na nizek ogenj in se je zelo hitro sesirila. Brez zamere – sem delala že kar nekaj tortico po vajinih receptih in so vedno uspele sicer.

  • midva says:

   Magi,

   Škoda, da si morala kremo zavreči. Glede na to, da so se rumenjaki sesirili, je bila temperatura mleka previsoka. Rumenjaki namreč koagulirajo pri 65-70 ºC.
   Bova v receptu dodatno navedla opozorilo za temperaturo mleka.

   LP,
   Midva

 8. Doris says:

  Pozdravljena Vidva!
  Ko je čežana kuhana me zanima približno koliko mililitrov je pride? Imam ze narejeno babičino čezano pa ne vem koliko jabolk je uporabila. Hvala Lepa za hiter odgovor.

 9. Bernarda says:

  Pozdravljeni.
  Imam vprasanje. Kako polijem karamelo po smetani na koncu ko okrasim? Se bojim da bi mi smetana dol zlezla pod tezo in vrocino karamele. Lahko kar vroco gor polijem?
  Hvala za odgovor.

 10. Mateja says:

  Fino bi bilo, če bi zraven še pisalo kako dolgo se kuha npr.karamela,preden dodaš smetano in še potem,a takoh odstaviš,ali še kuhaš, pa recimo čežano prbl.kako dolgo,pa kremo…da imaš vsaj približno predstavo.
  Drugače pa zelo dobra 🙂

 11. Sonja says:

  Pozdravljeni, zanima me ali je kako mogoče rešiti kremo ki je postala pretekoča? Hvala vnaprej za vaš odgovor.

 12. Liza says:

  Zdravo. Lahko namesto želatine dam agar agar ali mogoče gustin? Hvala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.