Njoki s hitro sirovo omako s špinačo
Pripravljeni, preden utegneš reči “njok”
Saj razumeva – konec službe, mož teži, tamal tečnari, tebi pa zaradi lakote hitro pada toleranca do zoprnije. Ob opisanem se ti res ne da še čarati za šporgetom – potrebna je hitra in okusna deaktivacija bombe lakote.
Brez goljufanja in slabe vesti lahko prideš do slastnih njokov v kremni sirovi omaki s špinačo in to le v pičlih 15 minutah! Beri, kako.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine za dva lačna:
500 g njokov
250 ml sladke smetane
100 ml mleka
3 lističi toast topljene gaude
3 mlade čebule
100 g edamca
100 g mlade špinače
2 žlici oljčnega olja
0,5 žličke česna v prahu
1 ščepec muškatnega oreščka
sir grana padano
sol
poper
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Njoki:
V večji pisker zlij vročo vodo in stresi dva konkretna ščepca soli. Njoke skuhaj po navodilih z embalaže.
Omaka:
- Beli del mlade čebule na drobno nasekljaj, zelenega pa nareži na mini kolobarje.
- Višjo ponev ali posodo vrzi na srednje-visok ogenj in vanj vlij 2 žlici oljčnega olja.
- Na olju popraži čebulo, da postekleni, nakar jo zaliješ z mlekom in sladko smetano.
- Ko omaka rahlo brbota, vanjo skrij topljeni sir v lističih, čez pa naribaj edamca.
- Pazi, da omaka ne vre in vanjo zmešaj še 0,5 žličke česna v prahu, ščepec muškatnega oreščka ter sol in poper po okusu.
- Po parih minutah se bo omaka zgostila, nakar vanjo stlačiš še na grobo narezano špinačo. Kuhaj jo 1-2 minuti.
- Zdaj v veselo kastrolo skočijo še njoki. Malce jih pomešaj in potresi, nato pa je kuhe že konec!
Preden ekspresne njoke ekspresno požrete, čez njih naribaj še odličen trdi sir grana padano.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
Zlo.off topic ampak mene zanima iz katere trgovine so krožniki 😁