Ekspresni sadno-vanilijevi kozarčki
Na eks!
Ko se poleti sonce važi z vso svojo močjo, vročina pa ti neizprosno sledi v sleherni kotiček, ti niti na pamet ne pade kaka obsežna kuha ali peka sladic.
Omenjena situacija pa ne pomeni, da moramo biti prikrajšani za odlično domačo sladico! Z uporabo genialne Dr. Oetker Galette lahko v pičlih 5 minutah pripraviš osvežilne sadno-vanilijeve kozarčke.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept za 5 kozarčkov po 200 ml
Sestavine:
4 zrele breskve
1 žlica limoninega soka
2 žlici Dr. Oetker Sladkega prahu
1 vrečka Dr. Oetker Galleta vanilija
500 ml mleka
1 žlica Dr. Oetker vanilijeve paste
250 g jagod
150 g kokosovih poljubčkov (ali drugih piškotov)
Postopek
Piškotna plast:
- Kokosove poljubčke (ali druge piškote) na grobo zdrobi.
- Zdrobljene piškote razporedi po dnu kozarčkov.
Breskve:
Pri breskovi plasti imaš na voljo dve različici – ali jih skuhaš in spasiraš v pire, ali pa jih preprosto olupiš, zmešaš s sladkim prahom in limoninim sokom ter jih nadevaš v kozarčke. Na ta način prihraniš še več časa.
Postopek za pire:
- Breskve olupi, jih nareži na kocke ter stresi v kozico.
- Dodaj 2 žlici sladkega prahu in 1 žlico limoninega soka.
- Breskve segrevaj, da se povsem zmehčajo, nato jih spasiraj v gladek pire.
- Breskov pire ohladi, nato pa ga nadevaj v kozarčke na piškotno plast.
Krema:
- Hladno mleko, galetto, vanilijevo pasto ter sladki prah stresi v posodo.
- Vse našteto miksaj s polno paro eno samo minutko.
- Dobljeno kremo razporedi po kozarčkih.
Jagode:
- Jagode splakni, jim odstrani peclje in jih nareži na kocke.
- Jagodne kocke razporedi po vrhu kreme v kozarčkih.
- Kozarčke postavi v hladilnik za 1-2 uri.
Pred postrežbo kozarčke po želji okrasi s stepeno smetano.