Muesli torta
Hibrid torte in zajtrka
Midva misliva, da si zaslužiš malce oddiha. Na stran postavi kompleksne torte s peko biskvita ter številnimi kremami in tehnikami – raje si ležerno pripravi osvežilno in lahko jogurtovo torto z genialno enostavno muesli podlago in plastjo malinovega želeja.
Po eni strani ta torta nič ne špara z okusi, po drugi pa se otepa kalorij kot za stavo. Tu nastopijo Dr. Oetker izdelki Vitalis Super in Sweet Zero. Vsaj nekdo skrbi za tvojo poletno postavo!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Muesli podlaga:
200 g Dr. Oetker Vitalis muesli
3 žlice Dr. Oetker Sweet Zero
3 žlice mleka
70 g stopljenega masla
Krema:
250 ml sladke smetane
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
600 g grškega jogurta
lupinica 1 limone
4-5 žlic Dr. Oetker Sweet Zero
1 vrečka Dr. Oetker Sweet Zero vanilin
8 listov Dr. Oetker želatine
125 g malin
Žele:
250 g malin
3 listi želatine
2 žlici Dr. Oetker Sweet Zero
Navedene sestavine ustrezajo pekaču s premerom 22 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Postopek
Muesli podlaga:
- V sekljalnik stresi 200 g mueslijev in 3 žlice Sweet Zero.
- Muesli dobro zmelji, nato primešaj 70 g stopljenega masla in 3 žlice mleka.
- Na tortno dno postavi obroč za torte, nastavljen na 22 cm.
- Po notranji strani obroča namesti acetatno folijo.
- V obroč stresi muesli zmes, jo razporedi po celem dnu, nato pa jo potlači in poravnaj.
- Tortno podlago postavi v hladilnik.
Krema:
- 250 ml sladke smetane premlati v stepeno smetano.
- V ločeno posodo stresi 600 g grškega jogurta in dodaj nastrgano lupinico ene limone, eno žličko vanilijeve paste, eno vrečko Sweet Zero vanilina in 4-5 žlic Sweet Zero.
- Vse skupaj električno premešaj.
- V posodico naštej 8 listov želatine in jih prelij s hladno vodo.
- Ko se napojijo, liste želatine ožemi in jih vrzi v kozico.
- Želatino segrevaj, da se povsem raztopi, nato jo z mikserjem primešaj v kremo.
- Povsem na koncu s spatulo v kremo primešaj še stepeno smetano.
Tortogradnja:
- Na muesli tortno dno stresi polovico kreme in jo pogladi in poravanaj.
- Po kremi potresi polovico od 125 g svežih malin, ki jih nato malce potisneš v kremo.
- Kremo v obroču pogladi, nato nanjo stresi preostalo kremo.
- Tudi to malce poravnaj in po njej razporedi preostale maline.
- Potisni jih v kremo, ki jo nato s hrbtno stranjo žlice poravnaš in pogladiš.
- Torto postavi v hladilnik, da se krema strdi.
Žele:
- V kozico stresi 250 g malin in 2 žlici Sweet Zero.
- Maline segrevaj, da se zmehčajo in razpustijo, nato jih temeljito spasiraj s paličnim mešalnikom.
- V posodico nameči 3 liste želatine in jih zalij s hladno vodo. Ko se napojijo, jih ožemi in vrzi v kozico z vročo malinovo osnovo.
- Mešaj, da se želatina povsem stopi.
- Malinova zmes naj se malce ohladi, nato jo prelij po vrhu torte.
- Po potrebi jo razporedi do roba torte s hrbtno stranjo žlice.
- Torto zdaj pospravi nazaj v hladilnik, kjer naj potrpežljivo čaka vsaj 6 ur, še raje pa naj tam ždi kar čez noč.