Motovilec z jajčnim prelivom
Popraznično motoviljenje s pirhi
Ne more biti naključje, da se motovilec po vrtu razpase ravno takrat, ko po veliki noči domov prinesemo cel kup pirhov.
Motovilec z jajci je klasika, ki je z dobrim kosom kruha primerna tudi za samostojno jed. V tej različici rumenjake, ki se običajno razdrobijo po celi solati, vkomponiramo kar v kremni solatni preliv.
Še prgišče mešanih semen za hrustljavost pa imamo pred sabo skledo pomladi!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Sestavine
Solata:
100 g motovilca
5 trdo kuhanih jajc ali pirhov
1 žlica mešanih semen
Preliv:
30 ml olja
30 ml jabolčnega kisa
1 žlička sladkorja
1 žlička gorčice
1 ščepec soli
1 ščepec popra
Postopek
Preliv:
- Tri trdo kuhana jajca prepolovimo.
- Rumenjake vržemo v sekljalnik, beljake pa narežemo na krhlje in jih prihranimo.
- V sekljalnik dodamo še olje, kis, sladkor, gorčico, sol in poper.
- Vse skupaj zmiksamo v kremen preliv.
Solata:
- Motovilec splaknemo in ga osušimo.
- Stresemo ga v skledo in dodamo krhlje iz beljakov in mešana semena.
- Preostali jajci razpolovimo, polovičke pa postavimo na solato.
- Po solati prelijemo jajčni preliv.