Manner torta

You may also like...

22 Responses

 1. Nusa says:

  Omh, slastno!

 2. Anka says:

  Kakšen premer pekača se vzame za v receptu naštete sestavine? Hvala

 3. Lara says:

  Lahko biskvit tudi vsega zlijem v pekač in na enkrat spečem, ali bolje uspe, če ga spečemo po plasteh? Hvala za odgovor! 😀

  • midva says:

   Lara,
   priporočava, da biskvit spečeš po plasteh, saj pride res zelo rahel in bi se pri rezanju z lahkoto prelomil ali pa bi razpadel.

 4. Jasmina says:

  Tale tortica je pa T.O.P.!

 5. Natalija says:

  Zdravo,

  imam pekač s premerom 30 cm in me zanima, če podvojim sestavine ali bi to bilo preveč?

  Hvala za odgovor 🙂

  • midva says:

   Natalija,

   dvojne količine bi bile preveč. Priporočava, da vse sestavine pomnožiš s faktorjem 1,6.

   LP, Midva

 6. LUCIJA says:

  Živjo,

  ali lahko isto količino sestavin uporabim v pekaču premera 26 ali bo premalo?

  lep dan vama želim 🙂

 7. Tamara says:

  Ze nekaj casa pecem po vajinih receptih. Danes je bila na vrsti Manner. Uporabila sem pekac 26 cm. Kljub temu, da sem oba biskvita na debelo premazala, mi je ostalo se pol pudingovega nadeva, zdi se mi, da sta 2 vrecki pudinga res prevec, dovolj bi bila ena, biskvit je prisel zelo trd in kompakten, Nutellina krema pa (pre)redka.

  • pizmur says:

   Uf, Tamara ne veva kje se ti je zalomilo:( Biskvit od maner torte pride tako rahel da ga niti prerezat ne moreš. Za to je potrebno vsak oblat posebaj speči. Dve vrečke pudinga pa sta ravno prav, samo jih moraš skuhati v pol manj mleka. Tako kot piše v receptu. In ne tako kot piše na ovitku pudinga. Lp, Midva:)

 8. Kaja says:

  Torto bi spekla v soboto popoldan, jedli bi jo pa v nedeljo popoldan. Bo vredu ali je bolje torto speči v nedeljo zjutraj? Kdaj je po vašem mnenju boljša?

  • midva says:

   Zdravo Kaja! Obvezno speci torto en dan vnaprej, saj je naslednji dan najboljšega okusa ker se res okusi fajn med sabo povežejo. Lp, Midva:)

 9. Lara says:

  Živijo!

  Razmišljam, da bi naredila navaden (šokoladen) biskvit) in uporabila tole kremo, ki mi deluje res odlično. Jo lahko pripravim en dan prej in hranim v hladilniku?

 10. Tamara Anderlic says:

  Midva kuhava….en prpblemcek imam 🙂 kako naj nadomestim lesnikov puding?? Namrec zivim v Avstriji…in ti ljudje tega ne poznajo…heeeelp? Hvala 🙂

 11. Nika says:

  Pozdravljena. Za sina, ki obožuje napolitanke bi naredila to tortico za rojstni dan, a bi povečala kolicine. Zanima me, ali bi se celotna dala premazati z masleno kremo, saj jo bom okrasila s figurucami iz tičine mase. Hvala in lp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.