Oko iz panna cotte
Nikar ne pomežikni
Danes boš priča krutim kulinaričnim dejanjem, a ne skrbi preveč – brez oči jih ne moreš videti! MUAHAHAHAHA!!!
Lokalni zombi ima najraje od vsega prav sočna in polna očesa, plavajoča v krvi. Nemrtvi mož trdi, da imajo okus po nežni kokosovi panna cotti, kri pa po prelivu iz gozdnih sadežev.
Idejo in navodila je našel na posnetku s portala YouTube, kjer brskajo tudi ostali računalniško osveščeni zombiji.
Anatomija očesa razkriva, da ga sestavlja:
1 l sladke smetane
10 lističev želatine
100 g kokosove moke
1 vanilin sladkor
3 žlice sladkorja v prahu
kivi
čokolada ali rozine
Zavri liter smetane, v kateri se namaka kokosova moka. Odstavi jo in, ko se malce ohladi, precedi. Kokos močno stisni, da iz njega izžameš smetano, v katero nato vmešaš vanilin sladkor in sladkor v prahu.
Lističe želatine namoči v vodi, jih nato ožemi in raztopi v kozici nad nizkim ognjem. Želatino z električnim mešalnikom vmešaj k smetani.
Maso za beločnice vlij v polkrožne posodice in jih postavi v hladilnik, da se strdijo.
Na vrsti je priprava šarenice in zenice ter slastne krvi.
Za zenice lahko uporabiš rozine ali pa malo stopljene čokolade, zeleno šarenico pa dobiš z izrezom tankega koleščka kivija.
Mešane gozdne sadeže segrevaj v kozici, dokler ne začne v njej brbotati kri.
Vsak očesni gurman pozna postopek priprave dobrega očesa. Panna cotto stresi na krožnik (če noče beločnica zlesti iz posodice, le-to na hitro pomoči v vročo vodo), nanjo postavi kolešček kivija in zaključi s topljeno čokolado ali rozino.
Okoli motrečega očesa počasi zlij tekoče gozdne sadeže in srhljiva sladica je končana.
Prav užitek je gledati simpatičnega zombija, kako z užitkom grize oko, medtem pa veselo srka kri.
Če ti slučajno kdaj kdo reče, da imaš dobro oko za sladice, se brž obrni in beži, kar te noge nesejo!
Zdravo? Koliko cca pa pride teh oces iz litra smetane?
Zdravo Irena!
Odvisno od velikosti posodice, nama je nastalo 6 očes!LP, Midva