Kruh z olivami brez gnetenja
Iz teh oliv pa bo kruha!
Če si bolj lene sorte, je tale kruhek nalašč zate! Vse sestavine zanj, vključno s slastnimi olivami, le zmečeš vkup in zmešaš, ostalo pa uredita čas in pečica.
Je sočen, mehak in atraktivno rustikalnega izgleda. Če želiš kruh v “easy-mode”, potem zavihaj rokave.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Čas priprave
Testo: 5 min
Vzhajanje: 2 – 3 h
Oblikovanje in peka: 50 min
Sestavine
Testo:
450 g moke
1 vrečka Dr. Oetker suhega kvasa
1,5 žličke soli
2 žlici oljčnega olja
360 ml tople vode
150 g mešanih izkoščičenih oliv
Pripomočki
Papir za peko
Litoželezna posoda s pokrovom
Lopatka za testo
Postopek
Testo:
- V posodi zmešaj moko, suhi kvas, sol, oljčno olje in toplo vodo ter pomešaj s kuhalnico, da dobiš homogeno zmes – testa nič ne gneti.
- K testu vmešaj grobo sesekljane izkoščičene olive.
- Posodo pokrij in jo postavi na toplo ter pusti, da testo vzhaja 2 – 3 ure.
Priprava posode za peko:
- Litoželezno posodo s pokrovom postavi v pečico in jo segrevaj 1 uro pri 220 ºC.
Oblikovanje in peka:
- Testo stresi na precej pomokano površino.
- Iz testa oblikuj hlebček – testo povleci s spodnjega dela proti vrhu, ta postopek pa ponovi z vseh strani testa.
- Hlebček prestavi na papir za peko.
- Iz pečice previdno vzami ogreto posodo, vanjo pa postavi peki papir s hlebčkom in jo takoj pokrij nazaj.
- Kruh peci pri 220 ºC – 30 minut v pokriti posodi in 10-15 minut v odkriti.
- Po peki kruh prenesi na rešetko in ga pusti, da se ohladi.