Polžki s skuto in feta sirom
Polžek je prav zvita zver
Ti mehki polžki so idealna malica. Sočen nadev iz skute in feta sira je prijetno ugnezden v puhasto spiralo kvašenega testa, zaradi svoje priročne oblike pa sedejo v vsak žep.
Midva jih običajno čez vikend napečeva celo grmado, nato pa jih zamrzneva. Med tednom zamrznjene polžke preprosto pečeva nekaj minut pri 180 °C in so kot sveže pečeni.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Testo:
520 g moke
2 jajci
2 dcl mleka
50 g masla
1 vrečka Dr. Oetker suhega kvasa
2 žlici sladkorja
1,5 žličke soli
Nadev:
300 g skute
100 g fete
2 jajci
2 žlici kisle smetane
0,5 žličke soli
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Testo:
- V posodo stresi 520 g moke, vrečko suhega kvasa in 1,5 žličke soli.
- Dodaj obe jajci, 2 dcl mleka in 50 g stopljenega masla.
- Sestavine dobro premešaj, nato pa pregneti v testo.
- Posodo s testom pokrij in pusti na sobni temperaturi, da vzhaja 1 uro.
Nadev:
- V posodo stresi 300 g skute, 100 g fete, 2 žlici kisle smetane ter ubij 2 jajci.
- Vse skupaj posoli s pol žličke soli in dobro premešaj.
Oblikovanje in peka:
- Pečico segrej na 180 °C.
- Testo zvrni na pomokano delovno površino in ga raztegni z dlanmi, nato pa razvaljaj v pravokotnik, debel nekaj milimetrov.
- Razvaljano testo premaži z nadevom, nato pa ga zvij v dolgo rulado.
- Rulado nareži na 2 cm debele polžke, ki jih razporediš po dveh pladnjih za peko, prekritih s papirjem za peko.
- Polžke premaži z razžvrkljanim jajcem in jih pusti 15 minut na sobni temperaturi.
- Peci jih 20 minut pri 180 °C.