Krompirjeve polpete
Z okusom po tenstanem krompirju
Mi smo težkokategorni ljubitelji krompirja, zato ni čudno, da vedno iščemo nove načine priprave.
Ko si zaželimo navzven hrustljavega, znotraj pa kremno mehkega krompirčka, z domačim okusom zavoljo čebule, posežemo po krompirjevih polpetah.
Malo naribaš, ožameš, spečeš in vmes potlačiš – to je to! Polpetke, ki so kot nalašč za pomazanje omake mesnih jedi ali kot samostojen prigrizek, spajdašen s kislo smetano.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za SPAR.
Naročnik oglasa je SPAR Slovenija d.o.o.
Recept
Polpete:
3 srednje veliki krompirji
1 srednje velika rjava čebula
2 celi jajci
30 g moke
1 žlička česna v prahu
1 žlička soli
ščepec sveže mletega črnega popra
olje
Postopek
Polpete:
- Krompir olupi in ga na grobo naribaj.
- Čebulo olupi in nareži na tanke rezine.
- Krompir in čebulo zmešaj z žličko soli in prenesi v cedilo.
- Pusti 10 minut, nato mešanico stresi v čisto krpo iz katere z zvijanjem iztisneš tekočino.
- Krompir in čebulo stresi v posodo in zmešaj z jajcema, moko, česnom v prahu, pol žličke soli in poprom.
- Na srednji temperaturi segrej ponev in vanjo vlij toliko olja, da prekrije dno.
- Odščipni za 2 žlici veliko kepo zmesi, jo prenesi v ponev in z lopatko dobro splošči.
- Na vsaki strani polpete peci 5–6 minut, da se zlatorjavo zapečejo.