Kozarčki z banano in vanilijevo kremo
Kozarčki za prvo pomoč
Tile kozarčki pridejo prav v tistih primerih, ko moraš vkup na hitro vreči nekaj slastnega, ki je skoraj takoj pripravljeno za snedenje. Torej, če se ti zadnji trenutek napove truma sorodnikov, če se ti torta ponesreči ali pa če se ti je kaj večjega vrinilo v koledar, takrat bodo kozarčki z banano in vanilijevo kremo prava mana z neba.
Poleg priročnosti so tudi tako dobri, da bodo na sporedu tudi takrat, ko ti ne gre za nohte.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept za 5-6 kozarčkov
Vanilijeva krema:
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega pudinga
300 ml mleka
3-4 žlice Dr. Oetker Sladkega prahu
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
250 g maskarpone sira
200 ml sladke smetane za stepanje
Kozarčki:
150 g maslenih piškotov
3 manjše banane
200 ml sladke smetane za stepanje
Dr. Oetker Professional desertni preliv karamela
Postopek
Vanilijev puding:
- V posodici zmešaj 100 ml mleka in vrečko vanilijevega pudinga.
- V kozico zlij preostalih 200 ml mleka in ga segrej do vretja.
- Pudingovo zmes primešaj v kozico, nato z metlico mešaj, da se puding zgosti.
- Kozico odstavi, puding pa tesno pokrij s prozorno folijo in ga pusti, da se ohladi na sobno temperaturo.
Vanilijeva krema:
- V večjo posodo stresi ohlajen puding in 250 g maskarpone sira ter dodaj 3-4 žlice sladkega prahu, vrečko vanilijevega sladkorja in žličko vanilijeve arome.
- Vse skupaj električno zmiksaj.
- V ločeni posodi stepi 200 ml sladke smetane, ki jo s spatulo primešaš k maskarpone zmesi.
Kozarčki:
- 150 g maslenih piškotov fino zmelji v sekljalniku ali pa jih fino zdrobi v vrečki.
- Tri banane olupi in jih nareži na kolesca.
- 200 ml sladke smetane za stepanje stepi v stepeno smetano.
- Na dno kozarčka streso 1-2 žlici piškotov, nanje pa nanesi malo kreme in nekaj kolesc banane. Spet so na vrsti piškoti, krema in banane, po vrhu pa potresi piškote in nabrizgaj stepeno smetano.
- Na koncu kozarček izdatno prelij s karamelnim prelivom.
- Namig: za še polnejši okus lahko karamelni preliv dodajaš že med kozarčkovimi plastmi.
- Kozarčki so nared za požret že čez eno uro počitka v hladilniku, priporočava pa, da jih poješ še isti dan, ne glede na to, kako huda lenoba te daje.