Kmečke testenine iz ene kastrole
Veselica v piskru
Ko se ne moreš odločiti, ali bi snedel kranjsko klobaso ali bi si privoščil kremne testenine, je tale recept kot nalašč zate.
Najlepše je, da je ta bogata pašta pripravljena v enem samem loncu, od prvega reza do prvega ugriza pa potrebuješ pičlih 20 minut.
Aromatična kranjska klobasa, izvrstne domače testenine, drzen sušen paradižnik in sramežljiva špinača. Prava veselica v kastroli!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine za 4 porcije:
300 g testenin bio rožice Gabaroni
1 eko kranjska klobasa Čadež
1 manjša čebula
2 stroka česna
30 g špinače
50 g sušenih paradižnikov
900 ml blage juhe (ali 900 ml vode in 1 jušna kocka)
80 g poltrdega sira s kmetije Kukenberger
1 žlička gorčice
oljčno olje
majaron
poper
Da lahko vse skupaj zabrišeš v en pisker, moraš najprej pripraviti vse sestavine:
- kranjsko klobaso nareži na tanke kolutke,
- čebulo in česen na drobno nasekljaj,
- sušene paradižnike nareži na tanke palčke,
- sir na drobno nastrgaj,
- špinačo pa za kazen operi.
Ko imaš pred sabo cel regiment pisanih sestavin, se loti kuhe.
- Široko in nizko posodo postavi na srednji do visok ogenj in vanjo vlij dve žlici oljčnega olja. Na njem popraži kolutke kranjske klobase.
- Po dveh minutah občasnega mešanja bi morali biti kranjski koleščki prijetno zapečeni, zato jih stresi v začasno posodico.
- V kastrolo vlij dve žlici olja in stresi nasekljano čebulo. Praži jo toliko časa, da postekleni, nakar se zabavi pridruži še česen.
- Ko česen omamno zadiši, v posodo planejo tudi sušeni paradižniki in popraženi kolutki klobase.
- Vse sestavine mešaj kako minuto, da se dobro spoznajo, nato jih zalij z juho.
- Ko tekočina zavre, je čas, da v kastrolo streseš še testenine. Ogenj zmanjšaj na srednjo jakost in posodo pokrij s pokrovko. Enkrat na minuto vse skupaj dobro premešaj.
- 1-2 minuti, preden so testenine skuhane (glede na embalažo) posodo odkrij in vanjo potresi majaron in poper. Če si še posebej kmečke volje, v pisker čmokni še žličko gorčice.
- V testenine vmešaj nastrgan sir, nato pa jih dobro premešaj in jim po potrebi dodaj malo vode – biti morajo pošteno sočne.
- Zdaj se pisker party-u pridruži še špinača. Čim jo vmešaš, posodo odstavi.
Brž zbobnaj vkup preostale lakomneže, da družno pomlatite to imenitno kmečko zmešnjavo.
Kmečki tek!