Kinder rulada
Rulada je prav zvita zver
Vsake toliko paše pripraviti nekaj tako nesramno dobrega, da se ti kar zrola v glavi. Tale sočna in bogata rulada spada v to kategorijo, saj je pri njej v spiralo nežnega kakavovega biskvita ujeta imenitna krema z koščki legendarne Kinder čokolade.
Ker se bliža poletje in z njim skrb za vitek stas, te morava opozoriti, da se je ekstremno težko ustaviti le pri enem kosu te rulade.
Tovrstnega rolanja pa se midva sploh ne lotiva brez polnega predala Dr. Oetker izdelkov 🙂
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Biskvit:
6 jajc
50 g sladkorja
1 žlička Dr. Oetker pecilnega praška
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
60 g moke
1 žlica Dr. Oetker kakava za kolače
mleko za namočiti
maslo za premaz
Krema:
500 g maskarpone sira
300 g Kinder čokoladic
sladki prah po okusu
Dekoracija:
150 ml smetane za stepanje
različne Kinder čokolade
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Biskvit:
- Pečico segrej na 180 °C.
- Vseh 6 jajc ubij in kruto loči rumenjake od beljakov.
- Rumenjake skupaj s 50 g sladkorja in vrečko vanilijevega sladkorja premlati, da svetlo popenijo.
- Beljake pretepi v čvrst sneg.
- V skodelici zmešaj 60 g moke, 1 žlico kakava in 1 žličko pecilnega praška.
- Suhe sestavine električno primešaj k rumenjakom.
- S spatulo postopoma primešaj še sneg iz beljakov.
- Na velik pekač postavi list papirja za peko.
- Premaži ga s stopljenim maslom.
- V pekač vlij biskvitno maso in jo poravnaj s spatulo ali lopatko.
- Biskvit peci 10 minut pri 180 °C.
- Po peki še vroč biskvit skupaj s papirjem za peko zvrni na čisto kuhinjsko krpo.
- Peki papir previdno odstrani.
- Še vroč biskvit skupaj s krpo zavij v rulado.
- Pusti, da se tako ohladi in tako obdrži obliko.
Krema:
- V kozico olupi 150 g Kinder čokoladic.
- Kozico pristavi nad nizek ogenj in segrevaj, da se čokolada povsem stopi.
- Pusti, da se čokolada malce ohladi.
- V posodo stresemo 500 g maskarpone sira in ga električno zmešamo s stopljeno čokolado.
- Preostalih 150 g Kinder čokoladic fino nasekljamo, nato pa jih s spatulo primešamo v kremo.
Ruladarstvo:
- Ohlajen biskvit odlij in ga namoči z nekaj žlicami mleka.
- Kremo enakomerno premaži po biskvitu s spatulo ali lopatko – vse do roba.
- Biskvit s kremo tesno zvij, nato pa zavij v alu folijo.
- Rulado postavi v hladilnik, kjer naj počaka vsaj 3 ure.
Zdravo…mene pa zanima ali je krema dovolj trda? Ker bi jo jedli kr tako da bi kos prijeli v roke ali je bolj za jesti na krožniku z vilicami?
Hvala za odgovor
Zdravo:) bolje jesti na krožniku:)