Lešnikovi mini muffini brez moke
Ko kuhinja zažura
Danes ti poročava s kuhinjskega afterpartija, saj je slastni DJ Lešnik včeraj v diskoteko Griz-Griz privabil množico malih muffinčkov.
24 divjih mini žurerjev (ali 12 velikih) je v eni noči porabilo:
1 banano
2 jajci
120 g lešnikov
40 g lešnikove moke
20 g kokosovega masla
40 g temne čokolade
150 g navadnega lahkega jogurta
1 žličko pecilnega praška
1 žličko arome vanilije
2 žlički naravnega sladila SugarSweet 1:2 (ali 4 žličke sladkorja)
Vse se je pričelo s pripravo na divji večer.
Kot po navadi sta se huliganski jajci penasto stepli skupaj z naravnim sladilom (včasih se tudi s sladkorjem).
Banana se je od sramu čisto potlačila.
Jogurt je prepričal banano, da se pridružita jajcem in da bi druženje gladko steklo, sta s seboj prinesla stopljeno kokosovo maslo.
Skupno so izbrali parfum večera – aromo vanilije, in sicer eno žličko. Od navdušenja so se električno zmešali.
Najpomembnejši del večerne oprave je seveda make-up!
V ta namen se je zmlelo 100 g lešnikov, katere se je nato primešalo k lešnikovi moki in pecilnemu prašku.
Sestavine iz prve posode so k sebi vtresle suhe sestavine in se pošteno zmešale z njimi.
Kot je zanjo značilno, se je tudi tokrat čokolada vmešala v ostale sestavine. Bila je že kar dobro naribana, pa bi lahko bila nasekljana.
20 g lešnikov so žurerji privarčevali in jih nasekljali.
Povsem navdušeni so se muffinčki posedli v avtobus in po glavi v znak podpore DJ Lešnika posuli z nasekljanimi lešniki.
Vožnja do diskoteke Griz-Griz je trajala tam nekje med 15 in 17 minut, šofer pa si je kar dal duška, saj so po glavni avtocesti skozi Pečico drveli 180 stopinj na uro.
Preden jih je šofer spodil z avtobusa, je z zobotrebcem preveril, ali so nared za nered. Prav nadležno je zbodel najbližjega muffinčka in ko se ta ni več držal zobotrebca, je celotno krdelo strpal ven. V kolikor pa bi bili udeleženci večje sorte (12 velikih muffinov), bi se čas vožnje ustrezno razvlekel.
Ko so prispeli pred vhod diskoteke, so disco-muffinčki pridno čakali v vrsti in se ob tem malo ohladili.
Končno so prispeli! Na glavnem lesenem flooru so bili grižljajčki v svojem elementu, zabavali so se pa dokler jih ni zmanjkalo.
Fotografija slavnega DJ Lešnika, mojstra nizkokaloričnih in slastnih komadov.
Super opis postopka mi je polepšal to sivo nedeljo! Poskusim ob priliki. Zanima me samo kje se dobi te lepe papirčke (všeč mi je, ker so po peki dejansko ostali rdeči)?
Lp, Karmen
Pozdravljena, Karmen!
Z veseljem razvedriva take sive dni 😉
Papirčke sva pa kupila v kitajski trgovini v ljubljanskem BTC-ju.
Lp, midva
Čestitke,
povsem slučajno sem odkrila vajino spletno stran. Zelo pohvalno. Kreativna in zabavna sta, recepti so tudi fajn, predvsem polni ozavščenih kuharjev in jedcev. Prav lično opremita postopke s fotkami in opis postopka je enostaven, zraven se nasmeješ in verjetno še tisti, ki niso ljubitelji loncev, lahko brez problema sledijo navodilom in zdržijo do konca. Kar tako naprej! Upam, da objavljata tudi v kakšenm tujem jeziku, saj bi bilo res škoda, če bi bila zaplankana samo v naši ljubi deželici. srečno in vse dobro.
Neva,
zelo sva vesela, da si le prikolovratila na najino stran. Ujela si bistvo, h kateremu teživa – kuha mora biti zabavna in nezakomplicirana. Zaenkrat še ne nameravava objavljati v tujih jezikih, saj nama je slovensko slovnično žongliranje preveč pri srcu 🙂
Hvala za prijetne besede in bodi v cvetju!
Midva